Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Новият омбудсман Мая Манолова встъпва в длъжност днес, във "Фейсбук" се организира протест

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. Дневник

Новият омбудсман Мая Манолова ще встъпи в длъжност днес. На церемония в присъствието на медии и служители от администрацията Константин Пенчев ще предаде на Мая Манолова поста омбудсман, съобщиха от институцията.

Час преди церемонията - от 9 часа се организира протест "Блокирай Мая Манолова". "На 20-ти октомври Мая Манолова встъпва в длъжност омбудсман. Точно тогава ние встъпваме в длъжност мирно блокиращи улицата точно там. Да видим колко ще издържи, без да ходи на работа", гласи призивът на събитието. От 3300 поканени над 950 са заявили, че ще отидат. Призивите текат от два дни: "Вторник сутрин в 9:00. Да покажем отношението си към тази, която гласува ЗА Пеевски!"

Манолова беше избрана за национален обществен защитник през юли тази година. Тя получи 129 гласа на тайния вот в Народното събрание, а за досегашния омбудсман Константин Пенчев гласуваха 82-ма депутати. Манолова беше издигната за омбудсман от колегите си от парламентарната група на БСП. Тя положи клетва пред парламента ден преди депутатите да излязат във ваканция заради местните избори.

По-късно днес Мая Манолова ще се срещне с представители на граждански организации на хора с увреждания, родители на деца с увреждания и представители на животновъдни сдружения, които са потърсили за съдействие омбудсмана.

Следобед е първата приемна с граждани в сградата на ул. "Джордж Вашингтон" №22.

Утре, 21 октомври 2015 г. от 13.30 до 17.00 ч., Мая Манолова отново ще приема граждани в сградата на ул. "Джордж Вашингтон" №22.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional