Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БСП се самоубива. Не ѝ пречете

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Веселин Желев, http://www.clubz.bg

 

Винаги, когато столетницата е била добре, България е била зле и обратното

Михаил Миков. Снимка БГНЕС

Веселин Желев

БСП е много зле, казват социолози и политолози.

Това е много добре, казвам аз.

Защото винаги, когато БСП е била добре, България е била зле и обратното. Поне за последните 26 години. Тази партия трябва да умре, за да може страната ни да живее нормално. Нямам предвид някой физически да умира, както те веднага ще ме разберат, защото не могат друго яче.

БСП трябва да умре като организация, като апарат, като политика, като идеология (доколкото има такава), като тактика и говорене. (Не пиша “стратегия”, защото такава не се забелязва). И май натам вървят нещата. Защото БСП е москвичът на българската политика. Тя умира, защото е анахронична и досега пропусна всички шансове да се модернизира. Тя упорито се съпротивляваше на промяната, което е самоубийствено. Затова никой не ѝ е виновен, че ще умре.

При Станишев имаше слаба надежда за модернизация, но той я проигра, заигравайки се с ДПС и с КОЙ. След това избяга в Европа като Георги Димитров и Васил Коларов след Септемврийското въстание. След него Миков направи рязък обратен завой (който според някои бил ляв ?!) към “НАТО – фашисти, световни терористи”, към против електронното гласуване и пр. Неспасяеми са. Не им пречете.

П.П. И споко, да умре БСП, не значи да умре левицата в България. Точно обратното, може би това е шанс тя да се роди свободна от мръсните пелени на миналото.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional