Свободата днес и тук 02 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руснаците си продават имотите в България-заслугата за освобождението ни е на дядо Владо

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Броят на сделките за покупка на недвижими имоти в България от руснаци е намалял четири пъти за последната година, съобщи БТА, като цитира Александър Романенко, президент на Международна федерация за недвижими имоти FIABCI /2011-2012/.

Той уточни, че се позовава на данни от неговата фирма, която работи на международния пазар от 15 години.

Сред основните причини за намаляването на броя на сделките е обедняването на руснаците около два и половина пъти за тази година, не само заради курса на долара към рублата, но и заради намаляването на оборотите на средния и малкия бизнес, коментира Романенко.

Той съобщи, че руснаците, които са притежавали повече от един недвижим имот в България, вече са обявили за продажба третия, за да получат допълнителни средства за бизнеса си.

По данни на Романенко около 400 хил. руски граждани са собственици на имоти в България, като на вторичния пазар по негова лична оценка са 20 на сто от тези имоти. Сделките обаче не са много, защото цените на имотите в България са паднали, а руснаците не искат да продават по-евтино, като могат да изчакат, защото това не е единственото им жилище, коментира Романенко.

Пред журналисти Романенко отбеляза, че при покупка на имот през миналата година у нас руснаците пренасочват интереса от морските курортите към градовете, където има повече удобства за целогодишно живеене. Сред тях са Варна и особено Бургас, София също е в центъра на вниманието, защото хората вече се интересуват и от възможността да инвестират в доходна недвижимост. Към момента няма тенденция на обособяване на изцяло руски квартали в български градове, но Романенко не изключи и това да се случи. ( БТА, Дневник)

 

Както можеше да се очаква ( от самите нас като причинители на управлението, което си заслужаваме), освобождението на България ( този път от руската имотна инвазия) се задава отново от Русия, откъм дядо Владо, закрилник наш ( без да иска)!

 

Дядо Владо направи така, че Русия да се окаже в международна изолация, беснеейки на полето на външната политика така, както и болшевик не е вилнял. Изпроси си санкции и те катализираха упадъка на империята му. А както би казал Аксаков, ако беше българин ( а не само име, което четем по табелите на българските улици): всяко тържество на Русия е смърт на България.

 

Така че Русия губи апетита си за българска земя и това определено е добра новина, за която трябва да целунем ръчицата на нашия освободител дядо Владо.

 

Сигурно е тревожна обаче тази новина за онези у нас, които ревяха като изоставени насред Сибир деца срещу намерението да бъде разпродадена България на чужденци. Помните ли тези разпенени другари и другарки в парламента и във вашия квартал? Каква истинска патриотична мъка ги беше налегнала само!

 

Мъката им беше предизвикана от презумпцията, че богатите западняци ще ни напазаруват вкупом. После се оказа, че всъщност пустите московци станали западняци – в смисъл, че в годините на петролния бум в Русия тъкмо те се оказаха в състояние и с апетит да ни налазят с пачките си. И ревът на „патриотите” внезапно секна, за да бъде заменен от теманета на благодарност, че „братушките” благоволяват да си влагат парите в имоти на тяхна…пардон, наша територия.

 

Ако бяхме такива американски последователи, за каквито ни навикват сега по пропагандна линия от Кремъл, щяхме обаче много да внимаваме с покупката на имот от руснак. Защото янките имат поговорка за критериите, по които можеш да се довериш някому: приятел е онзи, от когото би си купил употребявана кола. Или имот в нашия случай.

 

Ние обаче не сме янки. Ето защо благородно спрямо изпадналите в затруднение чужди собственици трябва да си изкупим обратно свободата, но след като изпратим монументалните въоръжени рекетьори на съветското влияние на бунището на историята.

 

Лошото е, че за да стане това, първо трябва да сменим българските търговци в храма ( вкл. и „Александър Невски”). А това е по-трудно, отколкото да си освободим имотите от „освободителите”.

Те си имат други проблеми с продажбата на ( своя) земя в особено големи размери, което се вижда от следната илюстрация:


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional