Свободата днес и тук 02 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

По повод на Виваком и съобщението, че до 10 дни ще има нов собственик

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Илиян Василев, http://idvassilev.blogspot.com

 

Воден от съзнанието, че се нарушават интересите ни като данъкоплатци, кредитирали КТБ и интереси на националната сигурност, дотолкова доколкото собствеността върху телекомна компания дава безпрецедентен достъп до важни комуникационни и информационни мрежи на страната и на нейните граждани, бързам да опровергая съобщението, че има сериозен инвеститорски интерес към Виваком. Нито един от западните стратегически инвеститори - сред които е ККR по никакъв начин няма да участват в нагласената схема по "продажбата" на Виваком. Тя именно за това е нагласена за да ограничи интереса до подставени лица за да може "сделката" да стане на свръхниски нива и след това да се "препродава" с марж. 
Наетият "консултант" е определил като "най-добро" предложението на Спас Русев !? - само това е достатъчно за да се разбере качеството и инвеститорския профил. 
При подобни "инвеститори" никой сериозен и голям играч няма да участва, защото подобна задкулисна игра крие огромен репутационен риск - много голяма е вероятността сделката и участвуващите в нея страни да бъдат разследвани от заинтересовани страни със засегнат интерес. Освен всичко друго това ще се затрудни развитието на компанията и бъдещите инвестиции в нея. Потенциалните финансови претенции на държавата към Виваком надвишават кредита на ВТБ, освен това държавата е блокирала сделката /прехвърлянето на акции и задължителното одобрение от КЗК/ - именно защото разчита от продажбата да възстанови кредита от Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите. Затова е време правителството да си влезне в правата - без съгласието на държавата нищо не може да стане. В момента се води борба между Пеевски/ВТБ и Цветан Василев - да си разиграват коня за нейна/наша сметка. Те се подрепят от различни части от руския финансов и политически елит.  
Пеевски/ВТБ разчичат на щедрото спонсорство на Левски - не случайно към приключване на сделката се пристъпва едва след решението за спонсорство и акционерно участие във футболния клуб. Така Пеевски/ВТБ се стремят да си осигурят мълчаливото съгласие на правителството - но нещата са твърде по значими и с последствия за националната сигурност твърде сериозни, за да се надделее запалянковската преданост. Самият Левски няма нужда от подобна "меча" услуга, защото не може да представлява здрава основа за възраждане на клуба.
Само ако правителството си върне контрола върху сделката ще можем да получим достатъчна конкуренция при участието на сериозни инвеститори и нормална пазарна цена - значително по-висока от сегашната. 
Иначе се създава опасен прецедент за съзнателно "пасуване" на правителството при разграбването на активи, които потенциално могат да се осребрят по високи пазарни цени и които могат да осигурят защитата на финансовите интереси на бюджета и стабилността на българската банкова система.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional