Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Икономист: Даваме най-много пари за полиция в ЕС, а резултатът...

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.clubz.bg

 

МВР има проблем - не може да се вмести в бюджета си

Георги Ангелов Снимка БГНЕС

Клуб Z

"България харчи двойно повече от средното в ЕС за вътрешен ред и сигурност и тройно повече от северните страни", пише икономистът от Институт "Отворено общество" Георги Ангелов, който снощи публикува във фейсбук графика с данните (вижте я по-долу).

"При това, данните са от преди актуализациите на бюджета на МВР, т.е. реално е дори повече. Явно има нужда от реформа и по-висока ефективност", смята Ангелов.

"Очевидно, че има много ресурс, но резултатът не е толкова добър. Нещо се губи, ако се гледат данните за престъпност, разкриваемост на престъплненията, доверието в полицията. Явно парите не вършат резултат. Отиват за нещо друго", коментира пред Нова тв Георги Ангелов.

"Ресурсът отива само за заплати и обезщетения, но няма нищо за основната дейност. Имаме много полицаи, които взимат заплати, но в същото време нямат условия за работа", смята икономистът.

Защо МВР трябва да се занимава с болници, спортни клубове, университет имат, издават лични документи, пита Георги Ангелов.

Според него има мащабен проблем - МВР не може да се вмести в бюджета си. Той дава пример със ситуацията през 2014 г., когато парламентът е гласувал бюджет на МВР от 1 млрд. лв., а в края на годината разходите са били 1,44 млрд. лв. - с 44% повече.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional