Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

НС свали имунитетите на Сидеров и Чуколов за акцията им пред клек шопа

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.kafene.net/

Народното събрания (НС) свали в четвъртък имунитетите на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и на съпартиеца му Десислав Чуколов по искането на главния прокурор Сотир Цацаров, свързано с инцидента от 10 октомври пред клек шоп на столичната ул. „Георги С. Раковски“.

Тогава група депутати, предвождани от Сидеров насилствено затвориха денонощното магазинче до НАТФИЗ, твърдейки, че вътре се продават наркотици и контрабандни стоки. На мястото бе извикана и полиция, която обаче не откри нищо нередно вътре.

Стигна се обаче до блъскане и удари по униформени, заради което главният прокурор поиска и свалянето на наказателната неприкосновеност на двамата народни представители по подозрения за едро хулиганство.

Искането му бе одобрено от общо 144 депутати, само 11 бяха „против“, а един се въздържа. Имунитетът на Десислав Чуколов пък бе свален с гласовете на 148 негови колеги срещу 11 „против“ и нито един „въздържал се“.

„Днес е много хубав ден за българската наркомафия, тъй като със свлянето на имунитета ми тя ни нанася тежък удар при това с ръката на държавната машина“, патетично обяви Сидеров от парламентарната трибуна преди гласуването.

 

По думите му продажбата на дрога във въпросното магазинче била „показана и доказана“ в поредица негови предавания по партийната телевизия „Алфа“. В тази връзка той призова за подкрепа народните представители, „които са лично засегнати от тази трагедия, защото децата им са наркозависими, знам им имената, но няма да ги кажа, защото това е лична драма“.

„Днес наркомафията ще черпи, а другата седмица ще черпи още повече, защото тогава ще гласувате с Чуколов да бъдем задържани“, продължи изказването си Сидеров, добавяйки, че фактически имунитетът му е бил свален още в изборната нощ на 25 октомври, когато буквално бе извлачен от НАТФИЗ след второто му поредно нахлуване в академията за 2 дни.

Доказателство за заговора срещу него лидерът видя в обстоятелството, че при първия инцидент пред клек шопа не е бил отведен от полицията, както и при първото му нахлуване в университета, докато при последното е бил „изведен, бит и задържан“.

„Отговорът е, че просто не е имало хулигански действия, но трябваше да се угоди на една шепа соросоиди, които сега управляват държавата“, заключи Сидеров, отправяйки критики и към работата на временната комисия, която в спешен порядък даде „зелена светлина“ за свалянето на имунитета му.

По повод искането на Цацаров пък депутатът заяви, че то се базира на фалшива експертиза за нанесена лека телесна повреда на полицай. Като доказателство за това той посочи, че авторът й Светослав Христов бил в отпуск от 4 месеца. Освен това бил осъждан от Софийския окръжен съд и от 2012 г. нямал право да бъде съдебен експерт. Сидеров обаче не посочи каква е била окончателната присъда по този казус.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional