Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Е СЯ КВО ПРАИМ?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Коста Радев

          Ето че и родната полиция се вдигна на протести. Същата, дето ни пази целокупно от лошите. Кои са лошите ли? Според нас са ония, дето крадат, тероризират ни, изнудват, плашат, лъжат, изнасилват и убиват. Според полицаите лошите са други – ония, дето все се оплакват и никога не плащат. Тоест, ние. Ето как различните представи за добро и зло на практика обръщат наопаки цялата обществена система. Когато протестираме ние, полицията ни млати.

Когато протестира Волен и т.п. сган, полицията бди над тях.

И сега същата тази полиция протестира.  За пари, естествено, за какво друго? И ние търпим тази поредна наглост, без никой да грабне мегафона и да ги запита – абе момчета, поне малко срам не са ли закърмили майките ви у вас? Вие, дето тотално отсъствате там, където трябва да бъдете; които сте в постоянен и нерушим сговор с цигани, сутеньори, трафиканти, улични бандити, подпалвачи; както пък вашите началници – които сега ви пратиха на улицата – са в комбина с  престъпната върхушка? Какво направихте, с какво заслужихте народното уважение, та да искате и народните пари?

Мене ако питате, трябва да ви плащат на заловен нарушител, на закопчан престъпник – точно както на ловците на глави; но мене никой не ме пита. Изобщо нас никой не ни пита. Затова пък ние питаме: ЗАЩО БЕ, ГОСПОДА ПОЛИЦАИ, В СЪСЕДНА РУМЪНИЯ ХОРАТА МАСОВО ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА, А У НАС ПРОТЕСТИРАТ КОРУМПИРАНИТЕ?

Това е поредният умопомрачителен български парадокс, неподлежащ на логическо обяснение. В друга държава досега Министерството на вътрешните работи щеше да е обсадено денонощно от безчислено множество граждани, докато някой ден видим адекватна, интелигентна, авторитетна, бързодействаща полиция, за която всички нарушители са равни пред закона. Но не – ние мълчим, търпим и само мърморим под нос; а корупцията дефилира и отново плаши с преврат. И си мисля – ами ако към полицейските редици се присъединят и другите корумпирани професионалисти от различни области? И начело, без вече да се крият, застанат разните му там депутати, кметове, данъчни, митничари и всякаква крадлива паплач и вече гордо развеят знамената на първата държава в света, приела корупцията за висша общонародна добродетел?

Е, тогава вече поне ще имаме общ национален идеал, който да сплоти и обедини целокупния български народ в похода му към светли бъднини; а на парламента ще изпишем нов лозунг:

Е СЯ КВО ПРАИМ?       


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional