Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Прокур(*)атура

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ивайло Ачев, http://actualno.actualno.com

 

 

На записа има две жени, един мъж и едно куче, което мисля, че е най-добросъвестният участник. С тази духовита реплика главният прокурор Сотир Цацаров на практика омаловажи поредния страхотен скандал в съдебната ни система.
 

Коментар на редактора

Историята накратко - скандалните записи на телефонни разговори между главната обвиняема по аферата "Червеи" съдия Владимира Янева и също толкова скандалната ѝ колежка по случая "Белведере" Румяна Ченалова няма да бъдат проверявани по същество. Няма значение, че те създадоха повече от основателно съмнение, че точно Цацаров, наред с куп видни фигури в правосъдието ни като шефа на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров са "впрегнати" да омаловажат обвинението срещу Янева. Самата съдийка казва на Ченалова, че Бойко Борисов, чрез своя силен човек в съдебната система Димитър Узунов, също член на ВСС, ѝ е обещал да няма сериозни последствия. Защо тогава няма да има проверка? Ами по закон тези записи са незаконни - не са направени със СРС. Нищо, че Янева е съдена точно заради разрешения за СРС. Няма значение, че информацията си заслужава най-малко проверка - незаконно е взета, значи не е истина. Всъщност проверка ще има. Ще проверява един от тези, чиито имена присъстват в записите - Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Отдавна е ясно, че на високо ниво в нашата държава интересите така са преплетени, че няма антагонисти - само протагонисти. За пред хората един е ГЕРБ, друг е БСП, трети е ДПС, четвърти е Реформатор, пети е Патриот, шести е от Атака. На финала обаче всички са едно - това, заради което в Румъния излязоха хиляди на протест. Това едно, което няма никакъв морал. Това едно, което трябва да бъде блъскано до откат по главата, за да си спомни що е то морал. Докога ще чакаме - докато кучето дойде да заръфа опрелия до ножа кокал?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional