Свободата днес и тук 28 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

​Неспасяеми са – орки с промити мозъци

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Георги Георгиев, http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 
 

 

Неслучайно Ислямска държава и Русия имат общ враг – европейските ценности, демокрацията, правата на хората

istinata.bg

Беше преди доста години. Няма да го забравя. Разговорът ми с един алжирец – студент по медицина в университета в Бордо. Искрено се зарадва, когато разбра, че съм българин:

– Оооо, Костадинов, Франция – България 1:2. Най-щастливия ден в живота ни. Празнувахме една седмица.

Отначало се зарадвах, че помни дори името на футболиста и естествено заради успеха ни, но веднага се замислих. И го попитах.

– Защо се радваш? Това е успех за България. Какво общо имаш с нас?!

– Не с вас. Мразя Франция. Това е най-гадната държава и най-гадния народ…

Останах потресен. Същият, който драпаше със зъби и нокти да остане във Франция, защото бе последна година студент и се молеше на всеки познат французин да му съдейства по един или друг начин за гражданство. Същият, който 12 семестъра беше учил в един от най-престижните университети в света и то със стипендия, платена от Франция.

– Е, защо тогава искаш да останеш тук?! Не е ли нормално, след като човек мрази едно нещо, да иска да се махне от него, да е далеч? Защо искаш да оставаш тук?!

– Ааааа, те са толкова виновни пред Алжир, толкова са го експлоатирали, че ние имаме право да седим тук и да им ползваме безплатно всичко.

Днес научих, че синът на емигранти от Алжир е един от атентаторите в Париж.

Същият Алжир, който, попадайки под френско влияние е с население под 4 милиона, а след оттеглянето на Франция е с население почти 40 милиона и е най-голямата държава в Африка и Арабския свят. Същият Алжир, който французите оставиха с модерни аутобани, с развита промишленост, с болници и училища, с китни градчета…

И същата Франция, която му дава стипендия, за да учи медицина в един от най-престижните университети, да има достъп до най-модерната медицина, технологии, иновации. Представяте ли си какви процеси протичат в болните мозъци на тези индивиди?! Неспасяеми са. И тук говорим за студент-медик. А какво ли е в главите на тотално неграмотните, които от сутрин до вечер слушат само имамите?!

И се сещам за аналогичната реакция на родни русофили, а и на руснаци, избягали от мизерията и несигурността тук, за да намерят нормални условия за себе си и за децата си в същия тоя „прогнил” Запад, който не спират да плюят.

И неслучайно Ислямска държава и Русия имат общ враг – европейските ценности, демокрацията, правата на хората. И неслучайни са аналозите в мисленето на приматите, воюващи с тези ценности.

А вече над 10 милиона руснаци избягаха от Русия, за да търсят нормален живот на Запад.

И над 1 милион българи.

И неслучайно никой не иска да бяга в Русия.

И неслучайно нито един бежанец не търси подслон в Русия.

Горката Франция. Дано по-бързо проумее с какво си има работа и дано не се подаде на пропагандата от платените с тлъстите пачки на Газпром мекерета – псевдонационалисти на Льо Пен!

Защото точно това цели планът за дестабилизация на Европа.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional