Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Какво стои зад панаира Волен!?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Георги Георгиев, http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Актьорът Сидеров


 

Внушават, че в България преследват русофили, а срещу тях има организиран държавен терор

istinata.bg

Ние не можем да не се замислим защо Волен показно беше ударен от човек, явен русофил, който само преди два месеца е бил в Москва, а в профилът му във Фейсбук изобилства от снимки на паметници на Сталин и други съветски лидери и дори на сградата на мракобесното КГБ (днес ФСБ) на пл. „Лубянка”.

Циркът с отнемането на имунитета на Сидеров, предизвикан от самия него и идиотските му постъпки, цели да отвлече вниманието от нещо много по-важно и да създаде представата в обществото и най-вече сред малкото останали идиоти, които му се вързват, че видите ли, в България се преследват русофили, че срещу тях има организиран държавен терор.

Глупости на търкалета.

Волен вече е ненужен. Има достатъчно заместници и то сред всички политически сили.

Най-вече сред АБВ, ВМРО, България без цензура, БСП, а и сред политиците в управляващата коалиция.

Не коментирам изобщо политическото ръководство на ДПС, съставено от доказани агенти на Държавна сигурност – верния слуга на Кремъл. Неслучайно Волен даде гласа си за съставяне на правителство на ДПС с Орешарски. Утре най-вероятно и руските медии ще гракнат в този тон, за да 

зомбират малоумните си поданици

с поредните лъжи и манипулации. А истината се крие в цифрите. Цифрите са онези, които са важни. Цифрите, срещу които никой не може да възрази.

Докато този цирк с Волен се разиграва, продължава пълзящата мимикрия на руския империализъм, постепенното превземане на българската икономика и източване на национален ресурс в посока Москва.

България продължава да плаща

НАЙ-СКЪПИЯ руски газ в Европа

 Това води до неконкурентоспособност цели сектори на икономиката ни. Няма как да произвеждаш на конкурентна цена, когато в себестойността на произведеното цената на газа е до 60%. Поради тази причина цели сектори от икономиката ни фалираха или са в агония – химическа промишленост, металургия, азотно-торови заводи и мн.др. Няма как да е евтино парното ти, когато България плаща за руския газ с 50% по-висока цена от Германия. Човекът, предоговорил през 2008 г. цената на руския газ, така щото да не поевтинее с международните цени на петрола , с които е обвързана (само от това България загуби над 1 милиард долара за периода 2008 г. – 2012 г.) – Румен Овчаров – продължава да е в борда на директорите на „Лукойл Нефтохим” АД. Днес той излиза пред медиите и твърди, че държавата притискала „Лукойл”.

Пълна дивотия. Първо, че като представляващ държавата той не би трябвало да защитава имперските интереси, а тези на България и второ – какво притискане, щом терминала на Лукойл в Росенец продължава да няма измервателни уреди?!? Няма как България да знае какво вкарва и какво изкарва руснака.

Е поне официално „Лукойл Нефтохим” АД отчита пред НАП за 2014 г. 6 510 000 000 лв. (6 МИЛИАРДА И 510 МИЛИОНА ЛЕВА) приходи.

Близо 10 % от БВП на България. И нито стотинка печалба. За период от 7 години руснаците само през „Лукойл Нефтохим” АД са касирали над 46 МИЛИАРДА ЛЕВА ПРИХОДИ. И НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА СА ОТЧЕЛИ И СТОТИНКА ПЕЧАЛБА.

Подобно е положението и с „Лукойл Бункер” , който отчита годишни приходи от порядъка на 400-500 милиона лева, но отчита символични печалби от по 40-50 хил. лева. Звучи като подигравка, но е факт, достъпен за всеки в Търговски регистър на Република България. Подобно е положението и с други компании – руска собственост.

БТК отчита годишни приходи от по 800 МИЛИОНА и символична печалба под 0,5% от прихода. Дори през 2012 г. при приход от над 849 000 000 лв. са отчели, че са на загуба. 

Живи да ги оплачеш

По-интересна е ситуацията с „Булгартабак холдинг”, където освен мажоритарния дял на руснаците, дял има и ДПС, а очевадно и някои други политици.

През 2014 г. „Булгартабак холдинг” отчита рекорден спад на приходите, което странно съвпадна с искане на финансовите органи на съседна Турция до Главния ни прокурор да разследва контрабандни канали, защото се оказа, че цигарите с марката на Булгартабак са най-разпространени на черния пазар в Турция. Колко губи България от това може само да гадаем предвид цифрите. За 2013 г. руснаците отчитат приход от 139 милиона, а през 2014 г – само 66 милиона. Над два пъти по-малко приходи. Въпреки това през август от компанията обявиха, че раздават рекордни дивиденти.

Евала, ашколсун, машалах

си казаха и акционерите свързани с ДПС

А за разследване на контрабандни канали някой нещо да е чул?! Подобни примери са много. Ето например и фирмата „Трейднет България” ЕООД , която г-жа МАРЕШКА прехвърли на руската гражданка Нина Василевна Катченко още през 2012 г. За 2013 г. кака рускиня отчита приходи от над 397 000 000 лв. и печалба под 1 % от приходите.

Малцина са българите, които знаят, че най-големият производител на най-скъпият ток в микса от ВЕИ е руската фирма „Лукойл Енерджи”. 

За период от 6 години руснаците са отчели приходи от над 650 МИЛИОНА ЛЕВА.

И  нито стотинка печалба

Длъжен съм да уточня, че тук става въпрос за ток, който се изкупува от тях на над два пъти по-висока цена от прословутите тецове. Ток, който всички ние плащаме през завишените си сметки . И в тази схема са включени още редица енергийни олигарси, обслужвани от продажната политическа класа…

Та, тъй…

Ето това цели целият цирк. Вие няма да чуете тези данни по телевизиите, нито от продажните руски мекерета, закачени на веничките, от които се 

смуче българска кръв

Пред вас ще се разиграва театър, като в Театралната академия от Сидеров. И все от актьори на Большой театр. С хонорари от фалираната КТБ. Докато пълзящото превземане на българската икономика и източване на национални ресурси върви с ускорени темпове, а България продължава да е най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати. И с най-голям демографски срив.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional