Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Илиян Василев: Хибридната война цели да се самоизяждаме

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 

Илиян Василев

 

Проблемът с бежанците не е толкова голям, но той отива в една неустойчива ситуация

"Трябва да се правят реални оценки на риска", коментира анализаторът Илиян Василев създалата се ситуация с принудително приземения на летището в Бургас самолет, пътуващ за египетския курорт Хургада. Според него е хиперболизиран разказът за бежанците в България и неправилно се наслагва върху проблема с терористите.

"Проблемът с бежанците не е толкова голям. Но той отива в една неустойчива ситуация, това аз наричам "хибридна война". Хибридната война не е нищо друго освен вкарване на елементи на психологическа война в мирно време", коментира още Василев.

Той смята, че информацията, от неназован източник от българските спецслужби, че в атентатите в Париж е използвано българско оръжие, е безумие: И това не е просто неумение, това е злонамереност. В контекста на тази обстановка да има заглавия в световните медии, няма как да не ни вкарат в обяснителен режим. Ако това целят нашите спецслужби – здраве му кажи. Просто нямаме нужда от никакви врагове. Този източник от спецслужбите нарочно е използвал този канал (информацията беше съобщена от БНТ - бел. ред.).

"В обстановка на напрегнатост започнахме да се самоизяждаме. Премиерът обяснява, че президентът е ястреб. Вчера ЕС еднозначно заяви, че няма да има отслабване на санкциите към Русия, независимо от това в какъв режим на сътрудничество попаднат Русия и Западът по отношение на Сирия. В Европа всичко е един тюрлюгювеч - политически", каза още Василев.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional