Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Лозан Панов поиска истинска проверка на записите с „двете каки“

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Според председателя на ВКС само така всички натрупани въпроси ще получат своите отговори

Лозан Панов. Снимка БГНЕС

Клуб Z

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов призова съдебната система да направи обективна проверка на съдържанието на изтеклите записи на разговор между бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева и Румяна Ченалова, предаде „Правен свят“.

"Ако не се направи необходимата проверка на всички факти и обстоятелства, ако се съсредоточим само върху това дали става дума за разговор между две жени, ако става дума само за това, че записите са незаконни и се игнорира съдържанието, което е по-важното и което иска от нас обществото, съответните въпроси ще останат без съответните отговори. Етичната комисия трябва да свърши своята работа, тогава случаят може да се отнесе на много по-високо ниво", е коментирал Панов преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет. (ВСС)

Вчера Етичната комисия изслуша Владимира Янева. Макар да е имало предложение заседанието да се проведе публично, мнозинството от членовете на комисията решиха да е закрито. Защото така Румяна Ченалова, чието изслушване предстои, нямало да разбере какво е казала Янева.

След заседанието членовете свикаха пресконференция, на която отказаха да отговорят на въпросите на журналисти, защото проверката била в началото си. Стана ясно обаче, че нито един член на комисията не е питал Янева дали е разговаряла с премиера Бойко Борисов, нито дали разпознава гласа на мъжа на тези записи. За сметка на това са я питали дали има куче, уточнява „Правен свят“.

Румяна Ченалова по-рано вчера се яви в ДАНС, за да получи второ обвинение. Тя обаче заплаши с разкрития за хора от високите етажи на властта.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional