Свободата днес и тук 20 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Предизвестено: Вуйчо Спас от Лондон стана собственик на "Виваком"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Спас Русев

 

Преди години лондонските юпита се обръщаха към личната особа с - Нашият вуйчо Спас.

След продължило близо 16 часово наддаването за „Виваком" в Лондон, по-последна информация то е приключило и телекомът ще стане притежание на бизнесмена Спас Русев. Той е спечелил търга за акциите с оферта от 330 млн. евро, съобщава "Дарик".

Както Faktor.bg прогнозира още преди две седмици, целта на продажбата на "Виваком" бе да мине в ръцете на лондонския олигарх, за който се знае, че е близък до братя Велчеви и човекът, който изстреля Милен Велчев в царското  движение и политиката преди години. Преди години лондонските юпита се обръщаха към личната особа с - Нашият вуйчо Спас.

До продажбата на телекома се стигна, след като акционерите не успяха да върнат мостов заем от 150 млн. евро, отпуснат от руската банка ВТБ Кепитъл. Парите трябваше да бъдат възстановени на 22 май 2015 г. След като банката изчака 6 месеца след крайния срок, в края на октомври "ВТБ капитал" обяви, че пристъпва към продажбата на телекомуникационния оператор БТК, опериращ под търговската марка „Виваком".

В крайната фаза на търга освен Спас Русев участва и Greek Olympia Group на гръцкия бизнесмен Панос Германос. Фондът за гарантиране на влоговете също следи развоя на сделката, тъй като институцията очаква възстановяването на 150 млн. евро, които са изтекли от КТБ в посока към телекома. С тази сума - пари на вложители на банката, се смята, че е бил закупен делът на Цветан Василев в дружеството.

Б.Р. Защо тази сделка е неизгодна за България - вижте коментара на Илиян Василев


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional