Свободата днес и тук 21 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Превратът се състоя, или "Пеевски" завинаги

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Петя Владимирова, http://www.dnevnik.bg


 
 

 

Парадоксално: медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски пророкуваха преврат срещу премиера и сочеха главния превратаджия в лицето на министъра на правосъдието Христо Иванов, заедно с медиите, които описваха безобразията на политическите (всъщност икономически) назначенци в управлението на съдебната власт.

А изведнъж превратно гласуваха всички - повтарям - всички! парламентарни политически партии, с изключение на Рeформаторския блок, изпратени от народа в парламента за да управляват публично, честно, и отговорно.

Парламентарните партии на принципа  - ако щете се гръмнете, ще правим каквото си спазарим в тъмното, а не на светло

Нищо публично, честно и отговорно няма в това, през юли да си сложат подписите и да декларират едни промени в Конституцията, и през декември да прегазят процедури във временната комисия, а днес и в парламента, и да се обърнат наопаки - с тайни мотиви, без честта на откритото и ясно политическо поведение, без отговорността за действията си пред никого. Как обясниха народните представители от ГЕРБ защо изведнъж подкрепят промяната на АБВ (и ДПС), а не тази, която са внесли. С мълчание.

Във вторник написах, че не било изключено историческият компромис да мине през парламента, срещу главата на правосъдния министър, за да бъде спрян неговият Закон за съдебната власт, в който е концентрирана истинската промяна на правилата на глутницата, която се разпорежда със съдебната власт.

Непростителна наивност: Нито историческия компромис (Конституцията) пуснаха, нито промените на правилата (Закона за съдебната власт) ще пуснат...

Залогът трябва да е колосален, за да свалят маските си толкоз откровено

Или зависимости и страх от единствения човек в държавата, който стои над законите - главният прокурор; или обвързани интереси в разрез със закона, които само стоящият над законите може да им осигури, което е същото.. Затова не им пука от избирателите (народа, както се изразяват понякога) - той пак ще ги избере.

В ситуация като днешната - с продажна политическа "класа", без алтернатива и надежда за изплуване от тресавището на корупцията и тоталната деморализация в друго време и обстоятелства на сцената просто се появяват десетина читави офицери...

В демократично време надеждата е единствено осъзнатата съпротива на гражданите. Ако ги има.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional