Свободата днес и тук 28 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

С цитат на Рузвелт Лозан Панов приветства гостите за 135-годишнината на ВКС

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Лозан Панов

 

       Сред гостите беше и лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

„В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, значи така е било замислено." С тези думи - цитат на Рузвелт- започна приветственото си слово шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов по случай 135-годишнината на неговата институция. 

Панов заяви, че ако за четвърт век демократично съществуване държавата и обществото ни са били поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено.

Шефът на ВКС се надявал, честването на годишнината от създаването на ВКС да се превърне в двоен празник. Вторият повод трябвало да бъдат промените в Конституцията, с които според Панов трябвало да започне връщането на властта в институцията.

Той разкритикува политическия елит за това, че „спънаха конституционните промени, с което минираха съдебната реформа”. 

Панов подчерта, че ВСС е органът, който извършва селекцията на магистрати, които влизат в съдебната система, контролира техните действия. Затова логично идвал и въпросът кой избирал ВСС и как. Как и какви хора се избират във върховния орган на съдебната власт е най-важната стъпка, за да започне промяната в цялата система, категоричен е шефът на ВКС.

Сигурно ще бъда обвинен за атентатор, който ще извършва преврат, допусна Панов и допълни, че ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите, наистина може да се нарече преврат.

Панов се обърна към колегите си, заявявайки, че е убеден, че с обща помощ българският съдия може да се превърне в онова, което е негово призвание – да бъде свободен и независим.

На събитието по честването на 135-години от създаването на ВКС присъстваха конституционни съдии, върховни съдии, посланици.

Сред гостите беше и лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional