Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Радан Кънев за 2015 г.: Свалихме маските на модела #Кой. Всеки направи избор

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Не рушете мостове, по пътя напред ще са нужни съюзници, противникът е изумително силен, съветва лидерът на ДСБ

Снимка Веселин Боришев

Клуб Z

В последния работен ден преди коледните празници лидерът на ДСБ Радан Кънев публикува своята равносметка за изминалата политическа година във фейсбук. "Доказахме, че малки стъпки във вярната посока са възможни, макар и на ужасна цена", написа той. 2016-а ще е година на много важна политическа борба, но на по-ясен терен, прогнозира още той.

Коледните признания, съвети и прогнози на Радан Кънев в поста му във фейсбук. Ето ги:

С вчерашното ми участие по БТВ, за мен завърши политическата 2015 - първата ми година като професионален политик. (Може пък и да е последната... Решават избирателите. Но не това е важно.).

Важното е, че през тази година, с цената на изключително тежки компромиси и в среда на небивала компроматна война, десните реформатори постигнахме три ключови успеха:

1) Доказахме, че малки стъпки във вярната посока са възможни, макар и на ужасна цена. Постигнахме съществени промени в здравеопазването, отбраната, външната политика, правосъдието. 
Не можахме обаче сами да обърнем курса на държавата. И със силите на част от деветпроцентова разпиляна коалиция, няма да стане.

2) Свалихме маските на участниците в модела ‪#‎Кой‬ и разкрихме дълбоките конфликти в основните партии на статуквото. След година колебания и мимикрия, днес всеки направи своя избор. 
Направиха го и някои от нашите партньори - отколешни участници в модела, които претендираха да са се променили. Е, не са.

3) Най-важното - показахме, че в България политиката не е само борба за кокала, но и за принципи и идеали. В името на прагматичното преследване на целите си, направихме компромис и участвахме във властта. Като реакция на нарушеното споразумение - напуснахме. 

Всяко бъдещо участие ще бъде отново в името на конкретна промяна - но срещу по-солидни гаранции и с по-солидни партньори.

Пред коледните празници, искам да благодаря на всички, които устояха на трудностите на тази година, подкрепяха усилията ми и ми напомняха посоката. Искам да отправя и призив, и пожелание:

Не се затваряйте, не обявявайте довчерашния приятел за враг, не рушете мостове. Гледайте всеки какво върши и оценявайте по достойнство. По пътя напред ще са нужни съюзници, защото противникът е изумително силен.

Починете си. Отдайте емоциите си на любов към семейството и близките, а не на омраза към тези, които ни нападат. Оттърсете се от помията с усмивка.

2016 ще е година на много важна политическа борба на далеч по-ясен терен. Нужни са ни сили, търпение и положителен заряд.

И накрая нещо оптимистично. След година политически борби и приятелски огън, три часа предколеден пазар по моловете се преживява без грам нерви. Тренировките си казват думата.

Благодаря ти, 6i6i, и Весела Коледа.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional