Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Шумная ночь, осветен Доган

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, блогКакво е общото между убийството на втория по ранг властващ комунист в окупираната от СССР България Трайчо Костов, свалянето на властвалия след това 35 години Тодор Живков, отстраняването на спечелилия с абсолютно мнозинство на избори комунист Жан Виденов, препъването за втори премиерски мандат на Иван Костов чрез доведената за целта царска алтернатива и вчерашното публично политическо екзекутиране на лидера на ДПС Лютви Местан?

Май не трябваше да слагам въпросителен знак. Защото е добре известно, че общото между тези толкова различни по своята политическа окраска личности и „случаи” е ръката на Москва, чието споменаване предизвиква фалшив смях с гузни нотки в кикота от страна на говорителите на московския интерес тук. Според тях тази ръка била клише, била измислена, била направо несъществуваща.

В надсмиването над „клишето” за ръката на Москва активно участват всякакви умници - от уж десния доктор Николай Михайлов, до кой ли не в паноптикума на туземната ни публична говорилня, в каквато съзнателно беше превърнато медийното ни пространство.

Активно се препира и пресява най-важната задача на дългогодишни манипулатори, поставена по следния начин: въртете, сучете, лъжете и мажете, но в никакъв случай не изпускайте от фокуса основната задача да се обслужва ръката на Москва. Защото не се хапе, а се целува ръката, която ги храни, за да ни правят на глупаци от телевизионните екрани.

Дали слепците ще прогледнат тук най-после или по Коледа могат да стават чудеса навсякъде, само у нас си е както винаги- каквото каже Москва, това е истината?

От доста време предкулисието на тази руска далавера е задминало далеч по своето значение прословутото митично задкулисие. Понеже все още има питащи що за животно е това „хибридната война”, ето им доказателство като на проповед за неверници.

Изваждането на „фактора Доган” от политическата му будна кома навръх Бъдни вече отново активира „будните българи” , използвани като негови суфльори в миналото. Нормалните българи бит трябвало да се обидят от тяхната констатация, че Доган се бил проявил като повече българин от тях с бръщолевенето си на един запой. Но къде ти чувство на обида сред хора, които не „забелязват”, че съветския поробител си стои непоклатимо на пиедестала на „освободителя” в България.

„Будните българи” бяха поканени да декламират опорните точки на Кремъл с превъзбуда и изпреварващо в медиите (интересно по чия инициатива) в рамките на непресъхващото медийно шоу „Говорит Москва”, което се върти от всякакви трибуни на български език. Идеята на това бързане е ако случайно някой се промъкне с обратно мнение в ефира, то нека да бъде догонващ маргинал, стъпил на динената кора на прозвучалите вече обобщения за българина като (пренебрежимо малка) прашинка, обречена да се лута в посоката, доминирана неудържимо от руския вятър.

Основното внушение, търсено в този смисъл, чухме и тази Коледна сутрин от телевизионните екрани, чрез пренасочване на акцента от разлома в ДПС с ровичкането в старата турска рана на българите с цел да се прикрие истината за откровената руска намеса в България с днешна дата.

Самата официална Русия обаче се отнесе със слугите си подобаващо като за тях с типичната откровеност на господаря, който не спестява на своя обслужващ персонала строгата си справедливост в името на имперската истина, която трябва да се знае за назидание на колебаещите се.

Официалната руска агенция РИА новости, с няколко изречения и още в заглавието си, разби всички пропагандни матрьошки на пуделите си тук, съобщавайки без никакви церемонии защо е махната още една пречка пред руското влияние в България (в каквато май по неволя е станал Местан заради това, че си е позволил да каже същото, което казаха от НАТО и ЕС за случая със сваления руски изтребител).

Ето как изглежда официозната руска реакция в стил “Турция сваля наш самолет, ние сваляме ваш турчин”:

Партия в Болгарии исключила своего лидера за поддержку Турции по Су-24:

Реакция на инцидент с российским Су-24

23:15 24.12.2015 (обновлено: 09:17 25.12.2015)

Лютви Местан возглавил “Движение за права и свободы” в 2013 году. Почетный председатель партии Ахмед Доган заявил, что такая судьба ожидает каждого, кто выступит против национальных интересов Болгарии.

РИА Новости http://ria.ru/world/20151224/1348463598.html#ixzz3vJistsO5

Именно заради позицията по отношение на руския изтребител е изключен Местан, държи да се знае и подчертае руската агенция, а не заради някаква патриотична „пробългарска акция” акция на Доган, както се опитват да лъжат за пред лековерната местна публика по казуса с Местан. Кратко и ясно като опорна точка за юнаци нискочели (както и за онези, които доста са чели, но ползват знанията си за заблуда на противника, те. на българския народ).

Турция може да е свалила наш самолет, но ние ще свалим вашия Местан, щом не е на наша страна по въпроса, това ни заявява Кремъл.

Перверзията в случая е, че командата за този руски фойерверк е дадена в навечерието на тихата и свята нощ. Вместо свята и тиха, тя бе превърната в шумно повторение на споменатите в началото руски политически екзекуции. И вместо да е свята, нощта освети Доган като инструмент на руското влияние тук. Превърна Доган в говорител на „дядо Иван”, който ни „спасява”- този път от Ердоган.

Апропо, къде е бащицата на нацията ни Борисов по време на третото пришествие на дядо Иван, който демонстративно си разиграва коня в у нас като в руски бантустан? Ще става дядо, осведоми ни лично най-овластения българин чрез интернет, измислен от ЦРУ според дядо му Владо от Кремъл.

А дядо Владо, „най-случайно” в същия момент бил изпратил специално послание до своите следовници в България, отговаряйки на въпрос на призрачно руско издание, в което отново напомнял основните опорни точки за единството на СССР и Русия с България.

Обърнете внимание на произхода на тиражираната „новина” (от виртуалния официоз т.н. агенция ПИК, позоваващата се други подобни „източници”). „Коледно чудо” било това „послание”, разпространено от мистериозен, неназован „водещ московски седмичник” или от „местна информационна агенция”, съчинили следните два различни текста, чийто оригинал предоставям на вниманието на читателите на ivо.bg без редакторска намеса, но с акцентиране в скоби върху най-големите абсурди от езиково и смислово естество:

„Владимир Путин на въпрос зададен му от водещ московски ежеседмичник относно отношенията между двете страни. Ето какво каза той пред изданието, цитиран от sekirabg:

Историческата ни връзка с България е много силна. В момента България е член на НАТО, техните управляващи са направили своят избор и ние сме длъжни да го уважим. Въпреки сегашните обстоятелства нищо не е в състояние да промени на (!) историята или да сложи край на вековните традиции и култура между двата народа. Смятам, че и двете държави са допринесли една на(!) друга за взаимното си развитие през годините. През годините на СССР, ние сме инвестирали много в българската икономика, построили сме заводи и сме изкупували много селскостопански неща(!), което допълнително е подпомагало за(!) развитието на икономките на двете държави. Историята е показала, че България и Русия са най-силни когато са заедно!”


Що за български език? Да бяха си наели руските писарушки наемници, с каквито в от България е пълно!

А ето и още една интерпретация на „специалното послание” на Путин (извън посланието със свалянето на Местан) според сайта bgnews168:

„Президентът на Русия отправи своето коледно обръщение към Европа и…България, предава местна информационна агенция.

Днес според Григорианския календар отбелязваме Рождество Христово. Посрещането на този празник е една от най-топлите и сърдечни традиции в религията ни. Искам да поздравя нашите братя от България, които днес празнуват! През отиващата си 2015 година имахме известни противоречия с българските управляващи, но въпреки това връзката, която свързва нашите народи няма как да бъде нарушена. Тя е била(!) датира отпреди нашето съществуване (значи си имаме връзка и преди да ни е имало-бел. ivo.bg) и ще продължи след нас! България и Русия трябва да са сплотени и единни, за да бъдат силни!"


Нищо подобно на разпространяваните на български горни текстове няма в оригинал на руски език, но слугите на Путин държат в този радостен за тях момент на демонстративна руска намеса да покажат тук, че след руската тояга „на месо” дядо Владо подслажда с моркова си русофилската постна трапеза в България. За да не пъшкат безнадеждно под европейското „колониално робство” и да се уповават на евразийското „освобождение” от него, продължавайки делото на борбата срещу врага, т.е. срещу интереса на България да е част от развития свят, към който самата Русия не принадлежи.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional