Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Андрей Ковачев: Рекомунизация, вместо на Отечеството Джуров служеше на СССР

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 

Андрей Ковачев

 

 

Протести във Фейсбук срещу провокацията да се чества 100-годишнината на комунистическия главнокомандващ на БНА

Честването на 100-годишнината от рождението на бившия член на Политбюро на БКП и пожизнен министър на отбраната в годините на комунизма ген. Добри Джуров взриви социалната мрежа то възмущение и гневни коментари. Реставраци – така българите определят опита на бивши военни да почетата комунистическия главнокомандващ, с чието име се свързват и престъпления на червената власт.

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев директно избухна във Фейсбук:

„Рекомунизация или по точно нов тласък на комунизма! Във Военния клуб ще "отбелзязват" годишнина на комуниста Джуров, дошъл от гората на 9-ти септември 1944 година и заедно с неговите "другари" изклал българското патриотично офицерство и войнство, останало вярно на клетвата да служи на Отечеството, а не на Кремъл и комунизма. Комунистите да си честват каквото си искат, но не във Военния клуб, това свято място за българското войнство“.

С протестна декларация излезе и БЗНС на военния министър Николай Ненчев:

„Днес едно предизвестено събитие, анахронизъм за 21 век, ни дава основание за политическа равносметка. Дава ни възможност да разберем, че дори след четвърт век, бившият режим на тоталитаризма може да задушава обществената норма на демокрацията. В името на българската демокрация БЗНС остро осъжда идеята да бъде честван в официална обществена сграда Добри Джуров – генерал – символ на най-мрачния режим. Комунизмът, отнел свободата на родината ни и погубил животите на хиляди достойни граждани, опълчили се срещу тиранията му. Това „честване“ може да е легално позволено, но обществено то е нелегитимно. Може да е законово защитено, но морално е презряно да се чества годишнина на член на политбюро на ЦК на БКП и генерал на комунистическата олигархия. БЗНС призовава организаторите – изпросете не почетно честване, а смирено молете опрощение на душата му – Добри Джуров се нуждае от това. БЗНС, неговият лидер – Николай Ненчев и всичките структури са убедени, че българското общество не е загубило ориентир за добро и зло, за смелост и подлост, за геройство и родоотстъпничество. За това днес, рождената дата на Христо Ботев, повече от всякога призоваваме да почетем и си припомним българските герои, а предателите – историята ще ги осъди“.

В социалната мрежа вече се появиха и призиви за граждански протест днес пред входа на Военния клуб от 17:30 ч.

„ Да се противопоставим на това честване и оскверняването на Офицерският клуб. Той е на нашите дядовци и прадядовци, които загиваха за единствената истинска България при Одрин и Дойран, а не служеха на Съветския съюз“, призовават граждани.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional