Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Германците живеят с вината на нацисти, не смеят да се защитят от пришълците

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Д-р Любомир Канов, Ню Йорк, http://www.faktor.bg

 
 
 

д-р Любомир Канов

 
 
 
 

Ислямските орди са като комунистическа глутница, а Путин със сигурност помага за този самоубийствен разпад на европейската идентичност


Въпросът днес, който изстъпленията на пришълците в Германия поставя е, дали е възможно да се съчетават култури толкова далечни в своите основания и традиции, че един процес на конвергенция би отнел столетия или хилядолетия. А дали всъщност това е нужно някому. Не е ли по-добре различните култури да се развиват съобразно собствените си вътрешни исторически причини и логика, в собствения си контекст, вместо да нахлуват насилствено в други култури, особено в други вероизповедания, към които впрочем изпитват религиозно и културно презрение, но чийто блага, стоки, социални придобивки или жени харесват и желаят? 

Впрочем, отделно от това, дали е възможно, когато ти самият се идентифицираш, част си от тази чужда култура и безчинстваш в онази култура, която те е приютила (поради добросърдечие или наивност), как да не бъдеш разглеждан като част от този колектив, престъпен колектив и съответно да не бъдеш осъждан по съответния начин? Как другояче да осмислиш това явление? 

Това е все едно една комунистическа глутница, 

налитаща върху цивилизовани хора (желателно да са невъоръжени впрочем), които стават техни жертви, след това да не се счита колективно отговорна за действията си. Как са възможни тези термини, ( още се правят филми за германци и за греховете им от преди 3 поколения ), като "нацисти", "хитлеристи", но да се възразява срещу определянето на ислямските нашественици като такива, а политическите коректори постоянно да пеят песента да не "генерализираме", генерализирайки всичко останало?

Има една цяла книга посветена на престъпленията на германския народ от автор, който държи целият германски народ колективно отговорен за престъпленията на Хитлер и за Холокоста, чиято ужасна тоталитарна власт и престъпления продължават всъщност около 12 години. Вината е колективна, прошка за нея никога няма да има, целокупният германски народ е на подсъдимата скамейка. Нарича се "Hitler"s willing executioners". И след като са заплатили неизмерима цена за тези грехове и са заставени да живеят с вечна вина за това, сега германците не смеят да се защитят, защото ги е страх да не бъдат обвинени отново за нацисти. Това е недопустимо и нечестно. А ислямските орди много добре знаят това. Знае го и Путин и със сигурност помага за този самоубийствен разпад на европейската идентичност. И не случайно Германия е главната мишена, но е напълно неразбираемо защо Мама Меркел угробва собствената си страна и евентуално Европейския Съюз.

Впрочем, не чувам никакви феминистки гласове засега в защита на жертвите от Кьолн.

А Зелените?

Ало, Хелсинки?

И трябва да добавя, че аз съм последният човек, който би заклеймил деца и майки или хора, спасяващи се от насилие, война или геноцид, какъвто е случаят със сирийските християни. Но тук не става дума за такива страдалци изобщо. Това са сексуално гладни полуджихадисти, които идват за германско-скандинавския социал и за жени, които виждат като плячка. Никакво намерение за интеграция, нито да прибират картофите на Германия. Това е нашествие на хищници, подобно на Червената Армия. Онези бяха с автомати и изнасилиха половин Източна Германия, тези са въоръжени с политически коректните самоотстрелващи се пушки, които Западът им предоставя. Имат и чувство за сексуално превъзходство, защото мъжете на Германия са скопени от политическия страх и историческа вина. За съжаление.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional