Свободата днес и тук 23 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

​16 часа за 8 отговора на аферата „Местан – НСО“

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Д-р Георги Боздуганов, http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 
 
 
 

Сатанизирането на набедения ислямист цели да прикрие укрепването на кремълския олигархичен модел у нас


На 22 декември охраната на Лютви Местан е свалена в момент, когато той е подложен на силен натиск да подаде оставка като партиен председател и получава заплахи за живота си. Депутатът вижда как пазачите напускат поста си пред неговия дом и телефонира на президента. Плевнелиев го уведомява, че ще проучи въпроса и му казва да се обади на следващия ден. Местан ползва държавна охрана в качеството си на народен представител, за чийто живот е установена реална заплаха и, както признава, до този ден е един от най-пазените хора в страната. Той съвсем правилно не се обръща за закрила към премиера, а към президента. По закон Националната служба за охрана е под негово ръководство и след 16 часа (!) охраната му е частично възстановена.

Пита се:

1. Колко пъти в течение на 16 часа един от най-застрашените политици в България може да бъде “самозастрелян”, “самозадушен” в гаража си, или “самовзривен” от експлодирала газова бутилка в кухнята? 5, 10 или 40 пъти?

2. Правилно ли е преценил Президентът, че ще му бъде необходим почти цял ден (вместо 5 минути) да накара подчинения нему шеф на НСО да върне стражите по местата им?

3. В състояние ли е Президентът да изисква от НСО да спазва задълженията си за “непрекъснатост на охраната” (чл. 3, т. 5 от Закона за НСО)?

4. Президентът ли е посъветвал Местан (директно или в подтекст) да потърси закрила в чуждестранно посолство, понеже собствената му държава не може да я осигури?

5. Президентът ли ръководи НСО и получава ли незабавно информация от началника й (чл. чл. 5, 7, 14 от закона за НСО), или генералът е подчинен на лица от тъмното и изпълнява техни разпореждания?

6. Счита ли Президентът, че проблемът е само в тези, които заплашват, но не и в тези, които охраняват? И вижда ли връзка между едните и другите?

7. 16-те часа безотговорност към живота на един депутат ли са най-сериозният вътрешнополитически гаф на Дондуков 2, или всъщност функциите на институцията са толкова условни, че Президентът може само да моли, а не да разпорежда в качеството си на държавен глава?

8. И ако застрашен народен представител и председател на партия не може да получи адекватна държавна закрила, на каква защита за живота си следва да разчитат обикновените граждани? И от кого? От държавните институции, на които плащат данъци или от емира в полите на Витоша?

В случай че изнесеното от Л. Местан отговаря на истината, Президентът неминуемо ще се изправи пред тези въпроси. И най-добре да даде своите отговори през следващите 16 часа. Сатанизирането на набедения ислямист с цел да се прикрие укрепването на кремълския олигархичен модел у нас продължава.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional