Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

​Лаборантът Костов заговори с езика и тезите на Алекс Алексиев

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Петър Гинев, http://www.faktor.bg/

 

 
 
 
 

Костов и Алексиев

 
 

През последните години патриотите, които днес бранят България от Турция мълчаха удобно


Бившият премиер и настоящ лаборант Иван Костов ненадейно заговори с езика и тезите на американския анализатор и изследовател на радикалния ислям и комунизма Алекс Алексиев.

В интервю за родна телевизия вчера Костов поиска доста радикално МВнР да обяви турския посланик за персона нон грата. Обвини Турция, че се намесва в религиозния живот на българските мюсюлмани и реално чрез своята служба Дианет, контролира вероизповеданието. Бившият премие поиска и спешни законодателни промени срещу използването на религията за политически цели и наказателни санкции срещу разпространението на радикален ислям. Странно защо обаче екс премиерът изрази неохота да коментира темата „Русия“. Всичките му идеи отдавна са поставени публично на обществото от Алекс Алексиев, включително и на лични срещи с премиера Борисов и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Преди малко повече от две години, през декември 2013 година, Faktor.bg публикува части от книгата на Алекс Алексиев, посветена на радикалния ислям и заплахата от него в България, на Балканите и в Европа. Оттогава са публикувани и множество други статии, лекции и интервюта на г-н Алексиев за различни аспекти на нашето съвремие и главно за опасността от военните авантюри на Путин, за българската зависимост от руските енергийни олигарси, за ислямистката опасност в България и ролята на Главно мюфтийство. През тези две години днешният прясно обявен за "патриот" и „спасител на България“ Ахмед Доган мълчеше. Мълчаха функционерите на БСП и АБВ. Мълчеше и лаборанта Костов, въпреки, че многократно Алексиев критикуваше за връзки с неосманиста Ердоган партията на Касим Дал, която е част от РБ. Мълчаха и рупорите на кагебистката пропаганда у нас - от бивши служители на Държавна сигурност до дежурните сладкари на путинизма в България, представяни като социолози, политолози, културолози и други "цивилни" дейци на гражданското общество. Особено гробовно беше тяхното мълчание, когато Владимир Путин и Реджеб Ердоган се прегърнаха в турската столица и руският президент се изказа подигравателно за нашата родина. Мълчаха и когато от Турция Путин заканително обяви на България, че спира „Южен поток“.

Както беше писал някога убитият от Държавна сигурност български писател Георги Марков: " Смешно или не, но ако утре един нов Сталин реши, че идеологическото оправдание на режима и удоволствията на властта е ИСЛЯМЪТ, всички тия пътници по аутострадата на комунизма ще превключат без усилие от Маркс към Мохамед. Защото единственото, което има значение за тях, е удобството на техния живот, сигурността, обезпечеността и личното щастие."

Всеки добросъвестен читател може да се убеди от кога Алекс Алексиев води война срещу ислямистите в България. Достатъчно е да изпишете името му в търсачката в интернет.

Вчера след изказването на Костов във Фейсбук реагира и анализаторът Илиан Василев: "Мисля, че идеята на Иван Костов за обявяване на турския посланик за персона нон грата е не само прекомерна и небалансирана стъпка. С това не може да се започва преди да сме минали други стъпки и най-вече каквото за турските, това и за всеки друг дипломат, който се ангажира и намесва в политическия живот в страната. Другите предложени неща - за законодателни промени, които ограничават и санкционират ислямския радикализъм, е прав и Парламентът трябва да реагира незабавно. Подобни предложения отправихме в началото на миналата година - Алекс Алексиев ги отправи на един от стратегическите брифинги“, припомня истината Василев. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional