Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Въпросът - или реформа или избори. Кой? ще маргинализира и ГЕРБ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Илиян Василев, http://idvassilev.blogspot.bg/


 

Премиерът отново потвърди, че няма да има управление с ДПС, но това отдавна не е новина.Не отговаря на схемата - РБ трябва да осигурява фасадата за сделките зад кадър с Кой?. Пеевски осигурява застраховката на бизнеса чрез ДПС. Всички партии до които се докосна Кой? се маргинализират - първо беше БСП и Станишев, сега е ДПС, наред е ГЕРБ.

Всеки може да говори каквото си иска - за мен е важно не кой стои в министерските кресла, а какво става в реалния сектор, изобщо в реалния живот. Щом се разграбва КТБ активи по брутален и арогантен начин, щом се правя сделки бомби в енергетиката - там тепърва ще се разкриват неща, а се покриват отговорниците за милиардите загуби в Белене, НЕК, щом се възлагат търгове включително с евросредства и всичко в името на Кой?, щом нивата на окоизмеримата корупция са на безпрецедентни равнища, докато съдебната система оправдава един след друг всички знакови фигури на задкулисието, а няма и помен от желание за борба и противодействие, щом управляващите отказват дори да признаят, че у нас има олигархия, която пленява държавата и спира развитието ни като нация - това са репери на моята оценка - то значи е време за избори и за радикални действия. За тази година и половина Кой? стана по силен, по богат и по арогантен. Това също е обективно измеримо и основа на съждението, че правителството просто не се справя - и изобщо май и не иска.

Не се заблуждавам, че Кой? не е само Пеевски. Това е мрежа, която държи в зависимост цели сектори и системи, жизнено важни за функционирането на общество, власт и икономика. Делян Пеевски макар и важен е в последна сметка видимия и нарочен от Кой? гръмоотвод за критики и отрицание. Когато стане нужно ще го изпратят зад граница, за да могат велможите да си действат на спокойствие. Вие гледате и критикувате Делян - а междувременно армията от политици, бизнесмени, служители, съдии, прокурори и т.н. действат като добре смазан механизъм и всеки в системата получава "своето". Ако не пряко пари и ползи, то гаранция, че на мястото, което заема може да си осигури бъдещето и да краде без да бъде преследван.

Да, сега действително върви процес на дестабилизация на правителството правителството, и с малки нюанси, това е същата схема от преди три години. И отново грешката на Борисов е в лошата преценка и избора да балансира между два стола - на реформата и на Кой?. Той си мисли, че управлява процеса, а в последна сметка излиза, че е той е именно управлявания. 
Нито може да разчита на Реформаторите - тезите, които останаха с Борисов, не могат да му осигурят подкрепата на мнозинството, което се съмнява. Реално реформи няма. Опитва се да се договори с Кой?, но не разбира, че договорка не може да има - целта е Борисов постоянно да бъде дестабилизиран именно за да може да бъде управляван. Кой? знае и разчита, че Борисов не е решителен човек за да разсече Гордиев възел и да поеме предизвикателството на реформите.

Стабилността е фетиш - тя не съществува, освен като медийна мантра.

Само с пиар не става, трябват и реални действия срещу Кой?. В това правителство има много качествени министри, в това число и Румяна Бъчварова - но като гледам ще я жертват, защото тя реално не управлява процесите.

За Лиляна Павлова няма страшно - тя винаги е ОК - харчи. Е, магистралите малко скъпи, малко некачествени, малко винетките скъпи, защото не пипа в горивата, но ..... тя е назначена да бъде отличничка, докато магистралите хранят Кой?.

Докато при Бъчварова сарайско-библиотекарите със сигурност ще и припишат цялата отговорност за убийства, самоубийства и престъпления. Докато притиснат Борисов до стената и той за да си спаси властта и позициите включително в договорените бизнеси с Кой? я жертва.

Тази година е преломна. Не става само с методите на Кашпировски и внушения от телевизора - Стабилни сте, Всички е наред.

Всеки да си направи избора - с Кой? или с реформите за народа.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional