Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Русия нагло ограбва България, фирмите й не плащат данък печалба (Втора част)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Георги Георгиев, http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Със спечелените у нас милиарди от руски фирми, Кремъл може да си купи правителства, партии, съдебна система, служби за сигурност

Държавна награда заслужава СИБЕЛ МАРИН БГ ЕООД, еднолична руска собственост, декларирало печалба от 1,47 милиона лв. за 2014 г.

Русия продължава да налага и днес имперската си политика и нагло да експлоатира и ограбва България. Това сочат официалните данни от Търговски регистър на Република България за 2014 г. и предни години, анализирани от юриста Георги Георгиев в istinata.bg.

Отново рекордьор е „Лукойл Нефтохим” АД с отчетени приходи за 2014 г. – 6 514 615 000 лв. ( 6,5 милиарда лева)

И НИТО СТОТИНКА ДЕКЛАРИРАНА ПЕЧАЛБА!

За период от 7 години компанията е отчела тук приходи от над 46 000 000 000 лв.( 46 МИЛИАРДА ЛЕВА И НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА СА ОТЧЕЛИ И СТОТИНКА ПЕЧАЛБА!)

По мои спомени преди години в рафинерията в поне 16 различни производства си изкарваха хляба близо 20 000 българи. Колко от тях са изхвърлени на улицата съдете сами, след като в началото на 2008 г. там все още се водят осигурени 3370 човека, а през 2015 – вече са само 1407.

Да припомня, че все още нямат измервателни уреди на терминала в Росенец. Да припомня, че компанията е пълен монополист и над данъчните складове за горива и този монопол продължава.

Някой ще каже, че сигурно печалбата отива при дистрибутора?! Да видим какво е положението при „ ЛУКОЙЛ – БЪЛГАРИЯ БУНКЕР” ЕООД ?!

За 2014 г. декларират приход от 219 391 000 лв. Декларираната печалба е колкото на клекшоп. Общо за период от седем години са декларирали приход от над 1 818 000 000 лв. (1 милиард и 818 милиона лв.), като са отчели печалба от само 1 561 000 лв. общо за 7 години.

Това – при осигурени само 23 лица.

Сами можете да си представите икономическият ефект само от тези две руски компании, които годишно отчитат приход, близък до 10% от брутния вътрешен продукт на България.

Покрай изкуствено раздухания скандал с „Овергаз” Външното министерство на Русия обяви, че „Овергаз” потребява само около 10 % от доставките на руски газ за България.

Според отчетите на ОВЕРГАЗ ИНК. АД, за 2013 г. приходите им са 1 491 000 000 лв. Относно собствеността на „Овергаз” АД , което за 2013 г. отчита приходи от 1 491 000 000 лв. (1,49 милиарда лв.) – според приложения в Търговски регистър списък на акционерите е 50 % собственост на Газпром. Останалите 50% са собственост на „Овергаз холдинг” АД.

Не ми се мисли колко руски газ плаща общо България - по 

най-високи цени в Европа

В химическата промишленост, в азотно-торовата, в металургията в себестойността на произведеното до 60% е стойността на газа. Няма как да оцелееш, няма как да си конкурентен, когато основният ти енергоизточник, формиращ цената, е с 50% по-скъп , отколкото на конкурента. Колкото и ниски заплати да плащаш, колкото и данъци да укриваш. Няма как!

Така се оказва, че над 1/4 от БВП на България (над 20 МИЛИАРДА ЛЕВА) заминават в посока Кремъл само през нефтените и газовите доставки. По най-високи цени.

Подобно е положението и при прословутите ВЕИ-та. Малцина са българите, които знаят, че най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса е руската компания „ЛУКОЙЛ ЕНЕРГИЯ И ГАЗ БЪЛГАРИЯ” ЕООД. В отчетите им за последните 7 години декларираният приход е над 740 000 000 лв. а печалбата е нищожна или отрицателна.

Подобно е състоянието и при НИС ПЕТРОЛ- отчита за 2014 г. приход от 148 000 000 лв. И е на загуба. Ужас…

Кой стои също и зад прословутите ТЕЦ-ове впрочем. Защо никой български държавник, нито една институция или медия не обяви официално кой е реалният им собственик?! Упорито се лансира тезата, че били „американски”. Глупости на търкалета. Питайте Румен Овчаров колко са „американски”.

Ето, при положение, че в ТЕЦ „Марица изток 3” 27% дял има държавата в лицето на НЕК – питам управляващите: кой стои зад съдружника на държавата – офшорката КонтурГлобал България Холдинт Б. В.?

КОЙ е собственик?

КОЙ стои зад офшорката, собственик на ТЕЦ Марица изток 1 – „Ей и Ес България” Б.В. (AES Bulgaria), чийто управляващ директор е Евгения Юриевна Родионова.

ЕК заложи бъдещите вземания за строежа на тецовете. Споразумението с AES пък е подписано на 30 ноември 2005 година и за него разрешението си е дал тогавашният министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който днес представлява държавата в борда на директорите на „Лукойл Нефтохим” АД и наскоро в националн ефир заяви, че държавата била притискала „Лукойл Нефтохим” АД. Това е представителят на държавата. Назначен там да защитава интересите на държавата?! Нали се сещате, че КОЙ стои зад тези офшорки.

По-интересен е случаят с Булгартабак. През 2013 г. руските собственици на „Булгартабак” отчетоха приходи от над 139 милиона лв.

През 2014 г. – само 66 милиона. Въпреки това през август 2015 г. акционерите решиха и обявиха раздаването на рекордни дивиденти. Междувременно финансовите органи на съседна Турция помолиха Прокуратурата на Република България да разпореди разследване на вероятни контрабандни канали, защото има съмнения, че цигарите на компанията са най-разпространената марка на черния пазар там.

След решението за раздаване на рекордни дивиденти от „Булгартабак” през август, странно в парламента се предложи гласуване на облекчения за руските собственици на компанията, изключвайки ги от задължението за увеличаване на осигурителния праг и намалявайки акциза за определен клас цигари, произвеждани основно от тази компания. Законодателят гласува ощетяващи бюджета разпоредби.

Според официална информация от Русия Внешторбанк притежава 79.83% .

http://www.akm.ru/eng/news/2011/september/14/ns3703780.htm

Пита се в уравнението какъв дял има ДПС и други български политици в офшорките LIVERO Establishment и Woodford Establishment !?

Според документите от Търговски регистър „Булгартабак-холдинг” АД е собственост на регистрираната в Търговски съд Виена фирма BT Invest GMBH. Регистрирана с 35 000 евро капитал.

Не мога да не спомена в това изследване и фирмата „ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД, прехвърлена от г-жа Марешка на руската гражданка Нина Василевна Катченко през 2012 г. През 2013 г. фирмата отчита странен ръст на приходите от над 397 000 000 лв., като отчита печалба под 1 % от приходите, а през 2014 г. отчита приход от само от 1 687 000 лв. и никаква печалба. Това – при социално и здравно осигурени 4 човека.

Покрай това се сетих да проверя как стоят нещата и в аптечния бизнес. Според banker.bg – http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/ver... веригата Медея е основана от руския гражданин Андрей Андреев и синовете му и е една от най-бързорастящите. За последните две-три години „Медея“ почти е утроила обектите си, които сега са 33 в София. Бизнесмените са приели българско гражданство. Ето и данни от счетоводния баланс на една от фирмите. Както се вижда за 2014 г. са отчели приходи от над 4,9 милиона лв.. Отчена печалба – тц! Тежък е аптекарският занаят, неблагодарен. Налага се да се правят жертви, да се работи на загуба…Пък и с тези почти безплатни лекарства…Мъкаааа…

Да не пропуснем и БТК. Годишните приходи на компанията за последните 7 години са между 800 000 000 лв и 986 000 000 лв. Общо за последните 7 години – над 6 милиарда и 300 милиона лева. Да си спомним и, че беше харизана само за 200 милиона.

24 фирми, които са руска собственост или с управители или съдружници граждани на Руската федерация са декларирали за 2014 г. приходи между 5 и 20 милиона лева.

Сами виждате, че от цитираните 24 фирми, приходите, реализирани в България надвишават 232 милиона лева, а ако извадим онези няколко, които са декларирали печалба, що-годе съизмерима с 10% от декларирания приход, то полученият данък от държавата е 

нищожен, а в много случаи липсва изобщо

Прави впечатление, че доста фирми като ПЕНТХАУС БАЛЧИК ООД отчитат приходи от милиони години наред, но подобно на Лукойл не са отчели и стотинка печалба. В случая при декларирани приходи за три поредни години от над 17 000 000 лв. няма отчетена и една стотинка печалба.

Подобно е положението и при СОК КАМЧИЯ ЕАД , чийто собственик е кметството на Москва. Същото онова ваканционно селище, което бе построено по времето на правителството на Станишев в природния резерват на устието на Камчия. За последните 2 години фирмата е отчела приходи от над 40 000 000 лв., но нито стотинка печалба.

Прави впечатление, че тук като представляващ се мъдри и бившия главен секретар на ЦК на ДКМС другарката Станка Шопова. Явно преходът от комсомол към едра буржоазия не представлява особена морална дилема за нито един комунист.

Всъщност, замисляли ли сте дали кметството на София, на някой друг български град или друга европейска столица може да си построи бетонните кютуци насред природен резерват?! Единствено за кметството на Москва явно това не е проблем.

При регистрираните фирми с руско участие като собственици, управители или съдружници с приходи между 2 и 5 милиона за 2014 г. положението е същото. С едно изключение – СИБЕЛ МАРИН БГ ЕООД, еднолична руска собственост , което за 2014 г. е отчело приход от 2,5 милиона лева и печалба от 1,47 милиона лв. (предлагам държавна награда за това дружество и специални преференции, а руският гражданин да бъде обявен и за почетен гражданин на ЕС, декларираната печалба от останалите е никаква или символична.

Всъщност от регистрираните над 50 000 фирми с руско участие, по-голямата част са свързани с покупката на имот., основно край морето или в планинските ни курорти.

За руската инвазия в нашата страна въздействие оказва държавната политика, толерираща мултимилионните групировки, които препират парите си от престъпен бизнес чрез хотели, докато изтиква малкия и средния бизнес и неговите клиенти в девета глуха. В същия момент паричният поток от туризма все повече преминава в ръцете на едрите групировки и хотелски вериги, съсипвайки поминъка на хиляди български семейства

Защо продължава монополът на Лукойл над данъчните складове за горива?!

Защо изобщо беше предадена рафинерията в ръцете на Лукойл?!

Защо никой не пипа енергийната мафия?!

Защо цената на нефта се срина с 300%, а на горивата с 30%?!

Елементарна сметка – колко е 1% от 20 милиарда?

200 милиона.

Какво може да си купи Кремъл в България за 200 милиона?

Достатъчни ли са за правителство, парламентарно лоби, ръководни структури в съдебната система, служби за сигурност и медии?!

И не се чудете защо тогава България продължава да бъде най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с най-голям демографски срив….

Това брутално изцеждане на национален ресурс, на спестяванията на българина, водещо и до чувствително намаляване на неговата покупателна способност, се извършва от години наред в съучастие на всички български правителства. Ясно е защо.

Никой не бива да си прави илюзии, че имперските методи на експанзия на руския империализъм са се променили. Подкупвай, разделяй и владей. Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основният метод на руския империализъм. Където не става – гази с танкове и армия за да си назначи марионетни правителства. Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България, Полша. Всъщност, няма съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала. Та и по-далечни.

Б.Р. Faktor.bg публикува текста със съкращения.

През 2014 г. Faktor.bg публикува Първата част от анализа на Георги Георгиев.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional