Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Иван Костов пак ги изненада (неприятно)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

„Здравите сили” у нас много обичат да прилагат съветския опит врагът да бъде громен с ръцете на …врага. Май като голям успех в това отношение им се привидя интервюто на Иван Костов за БТВ от 10 януари. http://ivo.bg/2016/01/11/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/

 

В онова интервю Иван Костов приятно изненада „здравите сили” с предложението турският посланик да бъде изгонен. На терена на руско-турския сблъсък в България това звучеше като точка за Москва. И ето че само седмица по-късно отново го поканиха в БТВ да доразвият „успеха” си. Поправете ме ако греша, но втора покана към един събеседник в една и съща телевизия само седмица по-късно и без специален повод е крайно необичайно медийно явление.

 

Иван Костов едва ли е най-големият специалист по въпросите на исляма и турското заиграване с него, но на ангажираните в руско-турската война на българското поле много им се е усладило да открият неговата повишена чувствителност по въпроса и се опитват да я канализират в желаната от тях посока за своите цели.

 

И този път понечиха да го ограничат в нишата на всичко негативно, което е готов да каже за турската намеса в България. Но бившият премиер внесе в сценария някои „малки корекции”, поемайки инициативата да блокира усилията, насочени към моделиране на неговото говорене.

 

Вместо да се съгласи, че Доган е защитил българския интерес с речта си ( от 17 декември 2015 г.) Иван Костов контрира, че това твърдение е слаба руска пропаганда. Каза го два пъти като за онези, които не схващат лесно. И се обърна както към водещия, който я прокарва, така и към „социолози, политолози” , да не си въобразяват, че могат да влияят на българските мюсюлмани. Обясни им като на двойкаджии ( каквито са), че българските турци гледат турска телевизия, а това означава край на влиянието на Доган, който много е ядосал Анкара, мобилизирала вече медиите си на съответната вълна.

 

След това зашеметяване Иван Костов поднесе още няколко разочарования на „здравите сили”:

 

-Обяви началото на края на влиянието на ДПС и прогнозира една трета по-малко гласове за тази партия на следващите избори, като дори отмести хоризонта на бъдещите й загуби с предвиждане за подобен отлив със същия процент на по-следващ вот.

-Бурно отказа да се съгласи с негативните обобщения на водещия за резултатите от прехода към демокрация в България и още по-категорично обори настояването му, че мнозина тъгували по Живков.

-Определи появата на премиера Борисов на заседанието на Висшия съдебен съвет като политическа намеса в неговата работа.

-Обвини службите, че с пасивността си могат да се превърнат направо във враг на собствената си страна.

– Отказа да се е отказвал от партията си ДСБ.

 

Апропо, по повод казаното от Иван Костов за решимостта на Анкара да противодейства на Доган, мога да си представя, че ни предстоят интересни времена.

 

Има две държави, които знаят кирливите риза на кирливия ни „елит”. Едната е матушката на този „елит”, другата, особено по отношение на някои исторически факти, свързани с натрапвания тук русофилски фанатизъм, е Турция. Тя може най-после да направи услуга на България ( макар и по свои егоистични подбуди) ако турските медии се превърнат в един специализиран Укилийкс чрез публикуване на фактология за задния двор на Русия на Балканите.

 

Ако питат мен, ще бъде напълно достатъчно да покажат документи как граф Игнатиев е поощрявал турските власти да обесят ( за неподчинение и на Русия) българина Васил Иванов Кунчев, който, за разлика от доста други дейци на националното ни освобождение, е отказал категорично и с презрение руските подкупи. Вярно е, че тези доказателства няма да изкупят вината на тогавашните турски власти, нито ще накарат българите да се влюбят внезапно в турците. Но разобличаването на руската подлост най-накрая ще придаде чуваемост на завета на Левски: „Който ни освободи, той и ще ни зароби”.

 

Само си представете как лепенка с тези думи се появява добавена върху хилядите потрети на Апостола в България! По-добро лечение от средновековната преданост на някои българи към руското мракобесие не може да измисли дори и Путин, който- трябва да му се признае- много се постара да постигне същото в Грузия и Украйна чрез глупавата агресия на оръжията си.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional