Свободата днес и тук 12 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Изтрий след прочитане (СМС криминале)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ралица Ковачева, http://reduta.bg

 

 

Пролог:

Телефонът вибрираше настойчиво под възглавницата. Кой идиот звъни по това време, изсумтя жена му. СМС е, прошепна той, опипвайки в търсене на телефона.

„Окото на Самуил не свети. Иди да провериш и докладвай“. Надигна се тежко.

Трябва да свърша нещо, каза, търсейки снощните чорапи под леглото. Да не забравиш да си сложиш бенката, прозя се благоверната му.

Излезе навън и дъхът му се скова. Погледна телефона си – минус 19 градуса. Погледна колата си – от два дни не можеше да я изрови от преспите, натрупани от снегорините и замръзнали. Напролет, помисли си и пое в ледената нощ.

Отдалеч забеляза червената точка, мъждукаща в мрака. Само една червена точка. Когато наближи, забеляза самотна фигура да се взира в монументалния силует със светещата червена точка. Застана до фигурата и въздъхна.

Не свети, каза мъжът пресипнало. Угаснало е.

Ти какво правиш тука?

Получих смс. А ти?

И аз.

Няма ни доверие. Сега кой ще му каже?

В този момент телефоните им завибрираха.

„Докога ще се мотаете? Журналистите почват да звънят“, прочетоха в един глас.

Като по команда почнаха трескаво да пишат, търсейки дребните букви със замръналите си пръсти.

Сега какво, попита човекът с бенката.

Трябва да назнача разследване, отговори другият. Обледените очила скриваха очите му и не можеше да се каже напрегнат ли е, отегчен ли е или просто му се спи.

Телефонът на мъжът с бенката завибрира отново. „Отивай в сутрешния блок. Провокация срещу държавата“.

В колко ще дадеш пресконференция, да кажа по телевизията?, попита.

В 10, че в 11 са ваксините.

Клатят държавата, мамка им, клатят, въздъхна човека с бенката.

Клатят, как не – не виждаш ли връзката? Защо не свети – защото са купили лоши диоди. Лоши ваксини. Лошо време. Лоши журналисти. Край няма! Нестабилност, страх, недоволство – така се сваля правителство.

Е, не преувеличавай, не е за първи път. Ще си направим ново.

Вибрация. „Кафето свърши. И плати тока“. Не, не, това е лично, каза човекът с ледените очила. Ще тръгвам.

Чакай, а с ония какво ще правим?

Ти нямаш ли смс? Ето: „Устатия – гей. Отворените – без значение, бройката не стига. Гласувайте за  Свръзката. Готиния е готов, медиите ще довършат. И оправете тая „Барцелона“, смеят ми се хората, пишело се със „с“.“ 

Всъщност, кой праща смс-ите, внезапно рече човекът с бенката.

Няма значение, нали номерът е един и същ.

Пак вибрация.

Моят е, каза мъжът с бенката. От телевизията, канят ме. Явно по-бавно си получават смс-ите. Хайде, че трябва и да ме гримират, каза и несъзнателно докосна бенката. Милата, замръзнала.

Епилог

Добър вечер уважаеми зрители. Водещите новини:

Цар Самуил ослепя – изгасна дясното око на паметника му. Прокуратурата повдигна обвинение срещу снега и ниските температури. Това е възмутително – първо снегът ни засипа магистралите, а сега студът ни ослепи паметника! Правителството да вземе мерки – не можем повече да търпим, оплакаха се граждани и призоваха за политическа воля за борба със зимата.

Експертите опредиха случая като провокация срещу държавата, нещо повече – част от мащабна схема за дестабилизиране на управлението: лоши диоди, лоши ваксини, лош природен газ, лоши карикатури.

А ето и снимка на премиера в отлична спортна форма. Другите новини:

Прокуратурата спря опасните ваксини и спаси живота на хиляди невинни деца. В министерството на здравеопазването настроението не е готино. Рейтингите падат до минус 19... Простете, това беше за температурите.

Прокуратурата мълчи по повод разследването на каките, баткото, свакото и шуренайката. Извинете, уважаеми зрители, получих смс...

Така, продължаваме. Прокуратурата тръгва на турне из страната, за да разбере от първа ръка какви присъди очакват хората. Кои сме ние, че да знаем по-добре от народа!, пише в смс ... ааа, простете, в съобщение от прокуратурата. 

Сексуалната реформа е провалена, възмутиха се членове и членки на професионалната организация на доставчиците на съдебни, сексуални и смс-услуги. Те се оплакват, че при така настъпилата драматична обезценка на услугите им вече работят на загуба. Как се работи при курс едно дело – три секса? Освен това, поискаха право на безплатни съобщения със сексуален характер и денонощна гореща линия за споделяне, която осигурява високо техническо качество на записаните разговори.    

Международните новини: Учени се обявиха против използването на израза „сибирски студ“, защото внушавал антируски настроения. Защо не казваме „аляски студ“, попитаха риторично учените от движение „Евразийски синоптици“. Те се обявиха за идеологическа реформа в метеорологията и призоваха течението Гълфстрийм да бъде преименувано на „Южен поток“.

И накрая, заради изключителния зрителски интерес, ще ви покажем отново репортажа за цените на недвижимите имоти в Барцелона.

От мен - спокоен сън!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional