Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Протестна мрежа": Оставка на кабинета, Цацаров и парламента

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Държавата е в колапс, властва мафията, въоръжена с прокуратурата, обяви организацията

Снимка Веселин Боришев

Клуб Z

"Протестна мрежа" поиска оставка на правителството, главния прокурор Сотир Цацаров и парламента в декларация, разпространена днес. Също така от организацията настояват за външен одит на прокуратурата и промени в Конституцията, които да гарантират независимостта на съдебната система.

Според Протестна мрежа поисканата оставка на ВСС от управляващата коалиция е акт на отчаяние, който цели да се отклони общественото внимание от силно негативния доклад за България на Европейската комисия.

Ето и цялата позиция на "Протестна мрежа":

 

ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ПАРЛАМЕНТА

 

Поисканата оставка на ВСС от управляващата коалиция е акт на отчаяние. Това е открит опит за замазване на силно негативния за България доклад на ЕК и отвличане на общественото внимание от констатациите в него.

Опитът ВСС да се представи като изкупителна жертва на поредната остро негативна оценка, показва липсата на воля за провеждане на правосъдна реформа.

България е изправена пред обществено-политическа катастрофа. Държавността е в колапс, властва мафията, въоръжена с прокуратура.

Отново настояваме за оставка на правителството, главния прокурор и 43-тото Народно събрание, външен одит на прокуратурата и промени в Конституцията, гарантиращи работеща и независима съдебна система.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional