Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БНТ цензурира твърдение за убийство на български интелектуалец

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 
 
 
 

Радой Ралин и Райко Алексиев

 

 

 

        Националната телевизия отново в услуга на задкулисието

Кинорежисьорът Евгений Михайлов алармира във Фейсбук, че БНТ са цензурирали цели части от предаването "Още от деня", с водещ Димитър Цонев, излъчено на 1 февруари. Михайлов участва заедно с историка проф. Искра Баева, за да коментират темата за историческото минало, жертвите на комунизма и изпозването на тоталитарните символи днес. По-късно БНТ качи предаването на сайта си, но то се оказа в доста цензуриран вариант.

„Липсва съществена част от разговора. Явно екипът на Димитър Цонев се е уплашил и го е цензурирал“, пише Михайлов. Той бил алармиран от приятели в социалната мрежа, които установили наглата манипулация.

Изследователят д-р Георги Боздуганов пише: „В предоставения сегмент за избирателно гледане на предаването са отрязани 7 минути с цитираното от г-н Михайлов изказване на Радой Ралин за участието на бащата на Ирина Бокова в убийството на писателя Райко Алексиев. Изказването на Р. Ралин е направено в препълнената зала на Народния театър, а не в пиянска обстановка на писателско кафене, както твърди Бокова! Отрязано е и обрисуваното комунистическото престъпление “Народен съд” с последващото избиване на националния елит, мераците на Сталин за заграбване на България и влизането на СССР в хитлеровия Тристранен пакт , и още…! Гледайте цялото предаване от 40-тата минута нататък, там все още не е играла боковата ножица!“.

Само преди дни редактори от БНТ забъркаха националната телевизия в дипломатически скандал с Украйна, показвайки Крим като руска територия, в пълен разрез на българската държавна политика. Предаването на цариста Цонев пък се сочи като флагман на руската пропаганда, и рекламна платформа за кандидатурата на Бокова за шеф на ООН, но ръководството на медията и СЕМ открито толерират тази хибридната война.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional