Свободата днес и тук 20 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Франсис Фукуяма: И Путин и Ислямска държава са обречени на провал

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg/

 

 
 
 
 

Франсис Фукуяма

 
 

Наистина ли руснаците вярват, че режимът на Путин е достойна алтернатива на свобода и просперитета, пита известният философ

Ислямска държава и Путин са "заклети врагове, които обаче имат нещо общо помежду си." Това обяви в свое интервю за Radio Liberty / Radio Free Europe в Тбилиси, по време на посещението си преди дни в Грузия, известният американски мислител Франсис Фукуяма . И президентът на Русия, и радикалните ислямисти, според Фукуяма, се опитват да създадат политическа алтернатива на съвременната либерална демокрация, но и руският президент, и „Ислямска държава“ са обречени на провал.

Фукуяма смята, че Русия днес се крепи на "путинизма" и смята съществуващата система за несъстоятелна, "изпразнена от съдържание". Режимът на Путин се основава на икономически модел, който е силно зависим от енергийния сектор, а този модел сега "се разпада".

Според Франсис Фукуяма, Русия демонстрира днес своята "несъстоятелност". Политическите анализатори смятат, че в следващите десет години на икономически спад ще дадат отговор и на въпроса: наистина ли руснаците вярват, че режимът на Путин днес е достойна алтернатива на свобода и просперитета, които са характерни за Западна Европа.

Превод: Faktor.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional