Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Лични карти ли? "Нашите" момчета са гладни и трябва да бъдат нахранени

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов, http://offnews.bg

 


 
 

Предупрежденията започват да се сбъдват. За сметка на гражданите, както обикновено се случва.

В края на миналата година в сериозните медии проблеснаха три предупреждения:

*от икономисти – че тази година еврофондове няма да има, тъй като предходният планов период е свършил, а новият не е започнал;

*от политолози – че през тази година властта ще се почувства напълно отвързана от гражданите и, оставена без евросредства за присвояване, ще започне да гълта порции от републиканския бюджет;

*от мен лично – че дебелите орки, които ни управляват, са се приготвили да крадат повече неща, отколкото има в наличност – и следователно, ще ни дерат, както и отомански владетел, пардон, не ни е драл.

Всичко това започва да се случва пред очите ни.

Никой обаче не предупреди, че управляващите ни орки са направили скок в разделителната си способност. Те по-малко от половин милиард просто не могат да забележат.

Припомням. Веднага след местните избори се разбра, че в калабалъка правителството е дало половин милиард на („фирми свързвани с”) Пеевски – да бил строил магистрала "Хемус". А от оня ден инак прилично изглеждащи журналисти ни информират, че МВР – онова, същото, дето няма пари за обуща на патрулните – е заделило половин милиард, за да ни прави нови лични карти.

Половин милиард тук – половин милиард там. За допълнителните добиви от поскъпналите винетки и дума няма да отварям. И това, драги читатели, е само началото. От годината е изминала едва 1/12 част...

Къде отидоха времената, когато един зам.-министър смяташе за норма подкуп от 5-6 000 лева? Днес се мисли с мащабите на 500-600 милиона!

„Нашите” момчета са гладни и трябва да бъдат нахранени. Да позная ли отсега КОЙ ще строи сградата, в която ще живее чутовният нов софтуер за нашите бъдещи лични карти?

Между другото, тия дни всички мои приятели програмисти изпопадаха от изумление. Никой от тях, оказва се, не беше чувал за програма, която: а/ да струва половин милиард и б/ за която е необходимо да се строи нов сграден фонд. Компютрите, наистина, едно време живееха в огромни сгради, правени специално за тях. Докъм 1960-та година беше така...

Пробутват ни, пардон, шменти-капели, с нашите пари – а всичко живо обсъжда как в новите лични карти щяло да има биометрични, разбирате ли, данни. Същата песен ни я пееха преди 6 години, когато същите момчета пак бяха поогладнели, та им трябваше да поусвоят някой лев.

Ние вече шеста година имаме карти с биометрични данни в тях!

Добре. Средният жител може и да е забравил, че преди 6 години му взеха едни милиони, та да му дадат лична карта с биометрични данни. Но нали затова имаме журналисти – те да помнят, дебнат, издирват и разследват вместо нас? Къде ги? Защо повтарят пропагандата на управляващите орки като оня папагал, дето впечатлява децата в един от капаните на плаж Бутамята?

Нямало да бъде, папагалят журналистите, задължително да си сменяме личните карти в момента, в който приказният нов софтуер започне да бълва нулите и единиците от красивата си нова сграда. Можело да изчакаме, докато ни свършат сегашните (биометрични) карти, та чак тогава да се снабдим с новите биометрични карти.

Един вид – властта е ларж към нас. Веднъж като ни е взела половин милиард за новите карти, после нямало веднага да напъва да ни взема по 200 лв. на калпак пак за тях.

Няма. Този път се запъвам срещу орките и казвам, както ни посъветва съдията: „Стига вече толкова!” Няма да си търся нова лична карта, когато сегашната ми изтече. Няма да легитимирам този цирк, в който клоуните грабят публиката, а тя кротува, приспивана от журналисти, играещи ролята на конферансиета.

Хайде да ви видим, като сте толкова грозни и дебели, колко всъщност сте страшни.

В закона е записано следното:

Чл. 34. (1) Паспортът е документ за преминаване на държавната граница на Република България и за пребиваване извън страната.

(2) Паспортът е основен идентификационен документ за самоличност на българските граждани и на територията на Република България.

Няма, както призоваваше едно време Солженицин, да участвам в злото. Ще карам само на паспорт, като едно време.

Само че, докато ми изтече личната карта, остават цели 4 години. Какви още милиарди са замислили тия да ми източат дотогава?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional