Свободата днес и тук 21 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протестна мрежа: Номинацията на Бокова е срамна и недостойна

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 

  •  
Дневник
 
 

"Протестна мрежа" реагира остро на номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Гражданската организация припомня комунистическото минало на Бокова и нарича решението на правителството да я подкрепи за поста "срамно и недостойно".

"Българското правителство избра позора и безчестието и се примири с реставрацията и реабилитацията на престъпленията на комунизма. Българското правителство номинира лице с ярка комунистическа кариера, завършила Московския държавен институт за международни отношения, тясно свързан с КГБ", се казва в декларация на организацията.

"Българското правителство номинира лице, подкрепило режима в Москва и престъпленията на Кремъл в Украйна, за генерален секретар на ООН. Българското прaвителство се поддаде на политическия рекет на агентурата на Държавна сигурност у нас", се посочва още в нея.

Според "Протестна мрежа" с този ход "Българското правителство се подигра с жертвите на комунизма и с паметта на избитите участници в антикомунистическата съпротива".

"Срамно и недостойно! Идете си с добро, преди да е станало късно", призовават от гражданската организация.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional