Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Но стига ми тая награда..." (календар на Доган за 2016, по отличия)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Елисавета Белобрадова, http://www.dnevnik.bg

 


 
Нашата скромна държава може да се похвали ако не с друго, то поне с наличието на необятни нео-ренесансови личности, които с лекота изпълняват непосилните за мнозинството простосмъртни граждани критерии за удостояване с най-разнообразни по вид и характер призове.

Сред всички тях обаче, с едни гърди напред, се откроява обилно декорираният с множество медали и всевъзможни похвали първенец на българската политика – Ахмед Доган. Да разгледаме какво му предстои през годината:
 
11.02.2016 г."Награда за лидерство" на името на Стефан Стамболов

Ахмед Доган не можа да се яви лично, но за сметка на това наградата пожела да връчи самия Стефан Стамболов, като в пристъп на емоционален апломб каза, че от вълнение се чувства направо като посечен за втори път.
 
28.02. 2016 г. - "Оскар" за цялостно творчество на Американската филмова академия

Повечето американски актьори и актриси са във възторг. Ето какво споделиха някои от тях:

"Моментът, в който Доган отривисто хвърля нагоре рамене, докато колегата Енимехмедов е насочил пистолет към слепоочието му, ще остане паметен за седмото изкуство. След тази сцена, никой в Холивуд не може да си позволи да движи раменете си по стария начин" - Робърт де Ниро.
 
"Надявах се това да е моята година на "Оскарите", но докато лежах гол в конски тумбак, си мислех само за Ахмед. Монологът му "Властта е в моите ръце", изнесен толкова прочувствено в тетъра на село Кочан, община Сатовча, ми напомни, че срещу мен стои титан" - Леонардо ди Каприо (очевидно загубил надежда и в категорията "Най-добра мъжка роля")
.
13.04. 2016 г. - "Пулицър" за принос в литературата и политическата мисъл

Поводът за наградата са речите, които г-н Доган е изнасял през годините и които формират езика на новия политически елит, както и съзнанието на гражданите. "Вместо монолитното единство на модернизма, ще имаме хармония на цялото и частите. Тоест, заедността на пост-модернизма" – това е единственият дълбокомъдрен цитат, който бе изпратен със златна капсула в Космоса, заедно с основните човешки достижения, които искаме да споделим с останалите обитатели на вселената с цел заедност.
 
13.05. 2016 г. - Награда "Баязид I Светкавицата" - за цялостен принос към развитието на демокрацията, съжителството, свободата и толерантността в българската държава

Този съвсем нов приз ще бъде връчен отново от Стефан Стамболов с надеждата, че този път ще успее да се запознае лично с г-н Доган. Събитието ще се проведе в Националния исторически музей под патронажа на проф. Божидар Димитров и Московския патриарх, в мултикултурен дух и повишена празничност.
 
15.07. 2016 г. - Статут "Софийско жителство"

И обявяване за Почетен жител на София, за изключителните изборни резултати на ДПС в столицата през последните 25 години и с цел да може да се вози без пари на трамвая.
 
27.05. 2016 г. - "Купата на шампионите"

С бонус "Златна топка" - за особени заслуги в областта на феър плея и развитието на спортния дух в политиката.
 
12.08. 2016 г.-  "Нобелова награда за хидроинженерство"

Еднократна ad hoc номинация за изключителни постижения в прилагането на политическа мисъл при изграждане на хидро-съоръжения  в национален мащаб.

04.10. 2016 г. - "Световната космическа награда"

За ненадминат стремеж към усвояването на космическото пространство, изразен в открито жертвоготовно желание за закупуване на летяща чиния и провеждане на тестове като пилот-изпитател. И замах при харченето на пари.


Допълнителни награди без церемония:
 
- "Златен тютюнев лист" от кмета на град Белица

- Наградата на публиката на конкурса "Бургас и морето"
 
- Орденът на Жартиерата
 
- Наградата на еротичната индустрия "Рон Джереми" за способността му "да се е*бава и да не се е*ава едновременно" 

... И още много плакети, призове, грамоти, статуетки, дъвки с косъм и промоталони.

В заключение бихме искали да призовем представителите на благодарното селячество да изпращат и своите лични награди към Ахмед Доган, да не го щадят и да му отдадат всяка възможна почит. Целта е както благородна, така и мъничко закачлива - да успее да поведе на другият днешен лауреат - Светлин Русев, в това тъй благородно и безкористно състезание.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional