Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Михаил Екимджиев: Парадоксално е, но Ердоган може да ни освободи от Пеевски

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

В очите на ЕС ние се държим като дебили, казва правозащитникът

Михаил Екимджиев. Снимка БГНЕС

Клуб Z

"Напълно е възможен парадкосът Ердоган да ни освободи от Пеевски, колкото и невероятно да звучи на пръв поглед." Това заявява в интервю за правния сайт defactolegal.bg правозащитникът адвокат Михаил Екимджиев.

Според него не е за пренебрегване и противопоставянето между Русия и Турция и техните лобита в България през крилата на ДПС.

"Една от фирмите, която е кандидатствала за участие в строежа на магистрала "Хемус", е турска и се твърди, че е свързана директно с капитали на Ердоган и на негови приближени", посочва юристът.

Екимджиев смята и, че "нещо се случва по линия на Делян Пеевски".

"Миналата седмица бе обявена данъчна проверка на фирмите му, нормално, помислихме, че това е поредната пушилка, за да бъде изкаран по-бял и по-чист от ангел. Почти по същото време обаче финансовият министър Горанов обяви, че ще излизат данни за КТБ от доклада на наетата международна компания „Аликс партнерс”. Вчера стана ясно, че ще бъде елиминиран от големите пари за строежа на Хемус", посочва той.

РАЗДЕЛЯНЕТО ОТ РУМЪНИЯ (БИ ТРЯБВАЛО ДА) Е МОМЕНТЪТ НА ИСТИНАТА В СОФИЯ

Според Екимджиев решението на Европейската комисия да ни отдели от Румъния е съвсем логично на фона на диаметрално противоположните обществени процеси, които протичат в България и Румъния по отношение на борбата с корупцията, организираната престъпност и върховенството на правото и закона.

"Всички изкушени от темата виждат и чуват какво се случва в Румъния. Като държава и общество Румъния изживява истинско очистване от посттоталитарния синдром на корупция, непотизъм и обвързаности на политици с олигарси", казва той пред defactolegal.bg.

Според него точно обратните процеси се забелязват в България – втвърдяване и капсулиране на връзки и зависимости между бизнес интереси, политици и  прокорупционното лоби в съдебната система.

Екимджиев прави и любопитен коментар за смисъла на мониторинга над страната ни от страна на Еврокомисията.

"Когато един човек е непълнолетен или слабоумен, му назначават особен представител или настойник. Когато едно юридическо лице мами своите кредитори, му слагат квестори или синдици, които го управляват. Нещо такова е и този европейски мониторинг, защото очевидно ние се държим като тинеджъри или като дебили в очите на ЕС и все още не сме заслужили доверието, че можем да се държим като зрели хора,  които могат да изпълняват поетите обещания и гарантират правата на българските и европейските граждани", казва още правозащитникът пред правния сайт.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional