Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Точно на 19 февруари

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com


 

Отказали сме се от чувство за приличие. Невежеството и съответният –филски фанатизъм не са оправдание. На 19 февруари край паметника на Васил Левски на сергия продават български и руски знаменца. Масовата ни историческа неосведоменост за ролята на „освободителката” крещи напористо с Матросовско себеотрицание пред нея. А критата истина от тези, които я знаят, мълчи със страшна сила. Кога ли бумерангът на тяхната отродителност от България ще ги помете. Или ще отнеме още време в размер на измисления преход. Или няма да го доживеем – нито ние или тези след нас. Казват, че когато фактите говорят, и боговете мълчат. Не би. Статията на историка Янко Гочев е със заглавие – „Левски е обесен, защото отказва да бъде руски шпионин и всякакъв роб” е поредна част от пъзела с разкрития за „доброжелателството” на „освободителя” към България.

След неуспешния опит за преврат срещу българския княз Александър Батенберг от русофилски офицери са последвали адекватни мерки. Кой доблестен български офицер би се опълчил срещу собствения си княз, защитил своето отечество след сръбската агресия през 1885 след Съединението на само две части от земите, населени с етнически българи. Кой доблестен български офицер би станал маша на чужда воля под натрапена такава – не, че държат да контролират и управляват, а че са „освободители” на територия, която дори не припознават като българска, а като такава – населена със славяни.

България се въздига от пепелта, но не по плана на Левски, който вече услужливо го няма, за да не пречи.

А предателите офицери получават сурова присъда. Знамената на военните части, участвали в преврата, са изгорени – знак за вечен позор.

Да, но днес тук позорът е гордост и рупор за „патриотизъм” под русофилски знак.

Скверни са някои неща. Скверно е руски знаменца да се предлагат пред паметник на българска светиня. Скверно е в София да има булевард „Игнатиев” – дал каквото трябва от себе си за гибелта на Апостола на нашата несбъдната и неслучваща се свобода. Още по-скверно е този булевард – „Граф Игнатиев” да пресича булевард „Васил Левски”. Това са изкуствени пресечни точки, но от днешното градоуправление едва ли може да се очаква реакция. Те, съветските „освободителни” символи си стоят непокътнати, та какво да очакваме за руските такива.

Днес няма кой да изгори знамената на националните отродители в преносен смисъл. Нищо, че юнашки са стиснали трибагреника и го веят. Само дето зеленото им става синьо в трикольора, докато се правят на българи.

http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/67440-levski-e-obesen-ne-zaradi-revolyutzionnite-mu-idei-a-zastoto-otkazva-da-bade-ruski-agent.html

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional