Свободата днес и тук 01 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

За Медиапул: Коментар по темата "Пеевски излиза от Булгартабак"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Илиян Василев, http://idvassilev.blogspot.co.uk

 

 

Пеевски беше временно нает СЕО на корпорацията ДПС, която има политическо представителство в Парламента. Но той си остана лейтенант и акционерите сега му предлагат изход с почести, като му позволят да кешира придобивките си.

Корпулентният депутат отдавна не е актив за хората с които се асоциира или компаниите в които има дял. Не съм сигурен само дали не иска да излезе от Булгартабак защото там предстоят разкрития и гледа да се измъкне преди да стане жега.

Той е тотален пасив за всички компании, които до този момент са печелили държавни поръчки или бизнес.
В това число и за медиите, които контролират с майка си. В голямата си част те са на загуба и се издържат именно от другия бизнес - този, който сега прекъсва. Няма да мине време и от там ще излезе, макар, че винаги стои опцията да остане "мама".

Менторите му го употребиха по предназначение, само не е сигурно дали ще могат да му осигурят защитата до край, защото и те на са всесилни. Няма вероятност да удържат властовите си позиции в съдебната система, а в Парламента се очертава дългосрочна опозиционност. А ДПС в опозиция не може да просъществува дълго - следователно я грози разпад.

В известен смисъл моделът на развитие, който избра Пеевски, по подобие на ментора си Илия Павлов, неизбежно изхвърля зад борда хората на млади години. Величието им е мимолетно.

Те са консуматив при прехода.

 

 

 

Дори и да направят опити за мимикрия или за финтове в собствеността - обречени са.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional