Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

2016 – последното танго на Путин – тежки сценарии за България и Европа

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Андон Михайлов, http://www.faktor.bg

 
 
 

Владимир Путин

 

 

 

Ако излезе от Кремъл като обикновен човек, диктаторът го очаква съдбата на Милошевич


Започна една изключително интересна политическа година. Всички ние ще станем свидетели на грандиозни политически, миграционни, технологични и енергийни процеси, които ще променят живота на човечеството. Нищо чудно тя да се окаже и годината на Путин!

През 2017 г. В Русия предстоят президентски избори. Ще бъдат ли спечелени отново от Путин, независимо дали за самия него или за негов удобен „сламен“ приемник, или ще се случи най-накрая чудо? Полковникът е наясно, че ако един път излезе от Кремъл като обикновен човек ще го сполети нелека съдба, подобна на Милошевич. Какъв е изходът пред него? Само един – да се договори със Запада /ЕС и САЩ/ на някаква нова Ялтенска или Техеранска конференция на висше равнище и да получи твърди гаранции за неприкосновеност. И, разбира се, да бъдат отменени икономическите и търговски ограничителни мерки срещу Русия.

Как може Путин да накара Запада да приеме условията му?

Като дестабилизира Европа и светът до такава степен, че да получи желаните гаранции за личния си режим. За съжаление, България се оказва неразделна част от неговия план.

От близо петнадесет години насам в България престана да се подава достоверна информация в медиите относно Русия и Путин. Тоест, откакто той дойде на власт. За няколко години полковника успя да подчини централните руски медии и пресата; те започнаха да му изграждат образа на „народен вожд“, който ден и нощ работи за обикновените хора.

По това време някъде се появиха на политическия хоризонт в България няколко нови фигури, присъстващи днес в Правителството и Парламента. Създадоха ги медиите, а самите те накрая /телевизии, вестници и сайтове/ се оказаха събрани накуп в ръцете на една чудна фамилия. В нормална страна от ЕС това не може да се случи, но България понеже не е такава – номера мина. Според независимите политици и интелектуалци зад грамаданската медийна, строителна, търговска и всякаква друга „Лафка“ стои клан от ДС. Твърде възможно е. Но дали зад него не стои някой друг славянски гений? Знаем ли ние кой е всъщност истинският притежател на това фамозно богатство, с какви пари се събира? Дължи ли ни някой обяснение!? Май не, поне засега...

Казано напълно открито - в България е в ход 

план за нейното политическо дестабилизиране

От бурните 90-те години на миналия век не бяхме преживявали такава масирана атака. Първо Сидеров се опита да предизвика нацията с изстъпленията си по софийските улици и ВИТИЗ. Стана скандал с „каките“. После се отложи съдебната реформа за някога си и министър – протестър Христо Иванов си тръгна. След туй Доган удари здраво „текме“ на Местан и си прибра ДПС-то под личен контрол. Последва караница във ВСС, намеси се в нея Борисов, а сега масово отменя търгове, спечелени от олигарси...

Просто няма да може да си поемем дъх през 2016 г. Едно след друго помощниците на Путин в България ще ни подават събитията, а ние ще им се дивим! Артилерийската подготовка и поддръжка на атаките ще ги осъществяват независимите /но само от нас, нормалните граждани/ телевизии, вестници и сайтове. Като по команда в тях се явиха всички другари с партийни и ДС-билети. Разкриха се и такива, за които досега се смяташе, че са демократи поне донякъде. Не са били, просто са чакали „последната тръба“ от Москва.

Какво да очаква България до края на 2016?

Още скандали в парламента и съдебната система до предизвикване на предсрочни избори. Вероятно преди президентските. Или в краен случай 2 в 1. Не е изключено някоя патриотарска партия да тръгне да събира подписи за референдум по въпроси като излизане на България от ЕС и НАТО, защото нищо не са ни дали, а само са ни взимали. Всичко това е „мекият“ вариант. Твърдият? Някакво политическо убийство, зловещ атентат... Нещата могат внезапно да загрубеят. Другарите са наясно, че ако падне режимът на Путин, в Русия ще има грандиозна чистка, която ще се прехвърли и у нас. Дано обаче не се състои „твърдият“ вариант...

Какво да очаква Европа през 2016 г? Може би опит за нов гигантски мигрантски поток към богатите страни, съпроводен със здрави размирици по границите, намеса на военните, ръкопашни битки?... Нищо чудно Литва, Латвия и Естония да се окажат в открита хибридна война като българската. Там има значителен контингент руски граждани, останали от времето на СССР, а това автоматически означава и много КГБ и ГРУ агенти. Те могат да бъдат активирани по обща команда за бой последен. В Украйна също може да се състои ново голямо настъпление на „опълченците“, повечето с дръпнати очи и неразбираем руски език.

Ако въпреки всичко пропаднат опитите на Путин да принуди „големите“ да преговарят с него и да му дадат гаранции за режима, то тогава... Следва „твърдият“ вариант за Русия. Тя ще бъде въведена в „мобилизационен модел“. Определени среди в Москва вече открито обсъждат модела. Какво означава това? Държавата ще обяви, че има предвоенна ситуация заради „обръча от НАТО“ край границите ѝ; ще проведе частична мобилизация; ще постави под пълен контрол едрия бизнес; ще сложи ръка на всички валутни постъпления и влогове; ще въведе купонна система за основните хранителни стоки. За да тушира всички вълнения ще бъдат изкарани по улиците „доброволните отряди“ на рокери, бивши барети, националисти, анти-майданисти и пр. Целта е полицията и армията да не участват в големи схватки с противниците на режима. Но ако се наложи в краен случай – те 

ще стрелят по тълпите

Вече е приет закон, позволяващ употребата на оръжие срещу участници в „несанкционирани митинги и шествия“, дори и там да има жени и деца.

Звучи страховито днес? Като нищо може да стане утре реалност. Мандалото ще хлопне и Русия ще тръгне по пътя на Северна Корея. Цялата държавна машина ще се бори с вътрешни и външни врагове за оцеляването на вожда.

Освен ако не се случи някакво чудо! Да се помолим за него...

Дано в края на годината се окаже, че направените прогнози са били грешни.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional