Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Стигне ли се до контейнера за боклук, връщане назад няма

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Красен Николов, Борис Митов, http://www.mediapool.bg/

 


снимка бТВ

Два контейнера за боклук пълни с нарязани документи на столичното следствие. От част от изрезките се вижда, че става дума за делото "КТБ". И всичко това в момента, в който един следовател започна да изнася информация от кухнята, описвайки прокуратурата като добре смазаната машина за политически поръчки; да говори за "опраскването", за "шпиц командата", подчинена на главния прокурор и за "групата хора", възползващи се от нея...

Бойко Атанасов заведе телевизионен екип до контейнера на столичното следствие, за да покаже нагледно в какво се е превърнала прокуратурата.

Кой може да проведе безпристрастна проверка, която да стигне до истината? Дали такава може да бъде проверка, назначена от главния прокурор и извършена от негови подчинени?  Главният прокурор вече няма полезен ход. Няма как да обясни правдоподобно дали това е боклук или някой от неговата "шпиц команда" е унищожавал документи по негово нареждане.

В тази ситуация прокуратурата дори и да наруши следствената тайна и да извади всички документи по делото "КТБ", ще остане въпросът: "Ама това, което ни показвате, наистина ли са тия документи от кофите или са други?"

Държавното обвинение успя да се сведе цялата си дейност до абсурд.

Прокурорите ще отидат до контейнерите на ул. "Монтевидео" и ще си приберат изрезките, защото са длъжни да го направят. Сигурно ще се образува проверка, а после и досъдебно производство. И тогава, вършейки всичко това по закон, съмнението ще набъбне още повече, защото ще се пита дали изрезките ще бъдат съвестно възстановени, за да се установи истината? Или част от тях ще бъдат не нарязани, а направо изгорени за по-сигурно?

Прокуратурата в момента няма легитимност да отговори на тези въпроси, защото съмненията върху нея и нейния ръководител са набъбнали до пръсване.

Сегашната история с нарязани документи по делото "КТБ" изглежда и като закъснял отговор на въпроса с мистериозно изчезналите тефтери на Филип Златанов, бившия шеф на комисията за конфликт на интереси. Едва ли някой е забравил как този страж на обществения интерес чинно си бе записвал кого да "удари", кого "да оправи" и на кого да се отчете по веригата "ИФ→ЦЦ→ББ".

И едва ли има човек, който да вярва, че случайно прокуратурата реши да отдели всички данни за тежка търговия с влияние в отделно дело, че случайно забрави да направи експертиза на оригиналите на тефтерите, както и че случайно те изчезнаха, когато назначеният от прокуратурата експерт ги бе взел точно от столичното следствие, за да ги изследва.

Вероятно, както стана с този скандал преди година, така ще стане и сега. Обективната проверка, назначена лично от Сотир Цацаров обективно ще установи, че никой не е виновен за нарязаните и изхвърлени документи, защото те са били само ненужни копия и не са били необходими за установяването на обективната истина по делото.

Кой обаче обективно ще повярва на това?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional