Свободата днес и тук 09 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Памет за Борис Немцов

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

На  27 февруари 2016 се навършва една година от убийството на Борис Немцов – различното лице на  Русия, което тя не понесе редом с днешното си такова. „Два свята – единият е излишен.”

Имаше го човекът  Борис Немцов и той явно създаваше проблеми.  Днес вече го няма да създава проблеми. Но те си висят във въздуха – независимо от това, че „Родина – мат зовет” зове все по-настъпателно и пронизително към окръжаващия я свят, по правило – враждебен, щом не е съгласен с нея. Тя просто не приема други гледни точки.

Борис не беше от „нашите”, т.е. – от техните. Не се кичеше с черно-жълта  лентичка на легитимен и добре приет нашист. Той имаше собствено мнение извън каноните.

Ледена епоха е да твърдиш как си винаги прав, докато опонентите ти напускат живота, макар и с недоказано твоя намеса.

Иначе обвинявай другите в разпалване на нова студена война, докато съчките в огнището ти не са спирали да тлеят, а днес са пламнали като за световно барбекю – да опекат планетата, и то с подправките, предпочитани от теб. Други не се допускат.

Обвиниха България в маккартизъм. Това е неизчислим принос  в усилията на държавата Русия да изкара пореден виновник като боксова круша. Но ако се позовем на действителната история, а не на тази, на която ни приканват от русофилска точка, няма да се получи желаният резултат.

Не ни навирайте вратовете в заблатените си източници .

Просто си клокочете от тях, докато ви стига въздух.

Памет за БОРИС!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional