Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Столичната община потърди документално руския характер на 3 март

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Софийската община за пореден път потвърждава , че е филиал на Столичната община на Русия. От поканата , разпространена по повод 3 март, ясно личи руският характер на събитието и фактът, че софийската управа ни най-малко не крие това. Русофилката Фандъкова управлява в тандем с председателя на Софийско сдружение “Александър Невски” Любомир Коларов.
На този линк се вижда оригиналът на поканата, изработена от русофилите. Към нея в осе присъединява най-тържествено след това Столична община. Няма знак, че това е инициатива на софийския парламент. Русофилите изготвят поканата, а Фандъкова и компания козируват, присъединявайки се към нея.

ОРИГИНАЛЪТ НА ПОКАНАТА, ИЗРАБОТЕН ОТ РУСОФИЛИТЕ

https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-406846815999614/

ПОКАНАТА, ИЗРАБОТЕНА ОТ ДЕЙЦИТЕ НА РУСКАТА ПРОПАГАНДА, КЪМ КОЯТО СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА

Въпросното сдружение, поверено на Любомир Коларов, е придатък на т.н. дом на Москва в София, който развива бурна пропагандна дейност. Ето някои от „мероприятията” в подклаждането на съветско-руското влияние в България, оповестени в сайта им.

8 май 2015 г. ·

“ДЕВЕТИ МАЙ – ДЕН НА ПОБЕДАТА
ДА ГО ОТПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ В СОФИЯ”

 

“Новогодишна среща на българо-руския клуб „Чайка” ( дали пък не е наречен така на главния прокурор на Русия Юрий Чайка, за когото опозиционерът Навални направи подробни разкрития като корумпиран тартор на семейната си мафия?- бел. ivo.bg)”

18 декември – Дом на Москва в София

Тържествената новогодишна среща на възродения дамски клуб „Чайка” се проведе с активното съдействие на жените от Софийското дружество „Александър Невски”.

 

Среща с български журналисти, по повод създаване на клуб на журналистите

На 27 февруари в МКДЦ се състоя среща с български журналисти, по повод създаване на клуб на журналистите – приятели на Дома на Москва в София. Директора на МКДЦ запозна журналистите с базата и възможностите на Дома на Москва, с целите и предмета на дейността ни, а също представи основните мероприятия, които ще провеждаме през тази година. Най значимото предстоящо събитие ще са Дните на Москва в София през месец май. Надяваме се, че създадения клуб на журналистите към Дома на Москва ще се разширява и активно ще сътрудничи за по ефективно осведомяване на обществото с дейността на Правителството на Москва и дейността на Дома на Москва в София .”

 

В интервю за телевизия „Алфа” само преди дни руският неофициален генерал-губернатор на България по линия на пропагандата Леонид Решетников откровено лъжеше, че горката Русия си нямала журналисти в България ( макар лично премиерът Медведев да награди за журналистическа дейност в полза на Русия миналия януари Светлана Шаренкова и Димитър Иванов –Гестапото). http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D1%81-%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B4-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2-c6277.html

Вижда се от сайта на московския дом в София съвсем друго: освен „на парче” с отделни журналисти, Кремъл работи и групово със свои хора в медиите.

 

Решетников също така се кълнеше в това интервю (противоречейки си с друго , обратно негово твърдение , което съм цитирал), че бедната Русия не подпомагала с пари своето влияние в България. Ето какво заявяваше преди година http://m.faktor.bg/today.html/politika/hlyab-i-pasti/47082-ruskoto-razuznavane-balgariya-i-sarbiya-sa-okupirani-ot-sast.html:

„Не е тайна, че РИСИ активно участва във възстановяване на руските гробища и църкви, в откриването на паметници на територията на България…”.

                                                                                                       

Както се вижда, даряват ни поредния паметник на Гурко. По изключение това беше признато публично от главния отговорник по размножаването на руски паметници в България Любомир Коларов. Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който организира цяла военен парад със съветски маршове в Стрелча при откриването на съветски паметник там миналия май, също говори за „дарения” ( сякаш народецът събира левчета за тях, а даренията не се изсипват от руската хазна), без да уточнява, че се руски.

 

„Всички паметници се правят само с дарения, без една стотинка от общинския бюджет. Не е лесно нищо в събирането на средства. Че това се прави лесно, просто се лъже. Всичко е с много нерви, изключително напрежение, но това, което съм го казал – става.”, хвърля прах в очите на лековерните Евстатиев.
http://www.cross.bg/strelcha-pametnik-pametnitzi-1463646.html#ixzz41dwdIPnX

Не че е „събитие”, но поканата на Столичната община е сред документираните признания за факта, че 3 март е основна опорна точка на руската пропаганда в България. За което проглеждащите българи трябва да благодарят в процеса на проглеждането си.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional