Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

На мушка - външния министър

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров, http://kafene.net

 
 
 Никога за последните седемдесет и кусур години в България не е имало представител на правителството, още по-малко пък президент, който да  си позволи да говори с Русия на равна нога. Днес такива хора има и това е външният министър Даниел Митов и президентът на страната Росен Плевнелиев.


Изглежда са минали достатъчно поколения от епохалния провал на комунизма, за да може един български президент да каже публично, че «РУСИЯ Е ЕДНА АГРЕСИВНА И НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА» пред германския «Франкфуртер Алгемайне Цайтунг».


За Русия това беше прецедент, най-малко очакван от България. Изглежда това е вдигнало кръвното на цялата остатъчна и нелегална Държавна Сигурност в България, защото мероприятията, организирани задружно с Русия на Путин стават все по-демонстративни, както и критиките, сипещи се от Москва към София.


След скудоумното президентство за цели два мандата на известния сътрудник на ДС и бивш президент Георги (Гоце) Първанов, българите мечтаеха за човек, който да пооправи подбитото им достойнство и сегашния президент не ги излъга.  


Днес обаче  хибридната атака от Москва беше пренасочена към външния министър Даниел Митов, който застана твърдо зад президента Плевнелиев: «ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ИМА НЕОСПОРИМО ПРЕДИМСТВО ПРЕД КОМЕНТИРАЛАТА ГО СТРАНА. ТОЙ Е ИЗБРАН НА СВОБОДНИ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТНЕМЕ ПРАВОТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА, ДЕЛЕГИРАНА МУ ОТ СУВЕРЕНА, ДА АРТИКУЛИРА ТЕЗИ ПОЛИТИКИ!


Честита независимост, драги съотечественици! Искаше се само това – някой да го каже на всеослушание и този някой го каза!


В Москва очевидно ги боли! Ами боли, то без болки не може! Представете си една колония като България, считана за руски апендикс за цял половин век, хрисима, смачкана и порядъчно опоскана, наричана «шестнайста съветска република» и «курица не птица, Болгария не заграница», да опише московския цар като агресивен и националистичен!


Русия обаче води войната на няколко фронта: от 7 до 11 март в Москва ще пристигне на посещение особено голяма група от български църковни прелати, а заедно с тях и бившия президент Георги (Гоце) Първанов и Симеон Сакскобургготски! В поводът за това посещение фигурират думи като «Единство на православните народи», а наградите, които руснаци и българи от тоя сорт си раздават, са «За принос към единството на православните народи и утвърждаване на християнските ценности в обществото»!


Под тия думи трябва да се разбира декадентската роля на западния свят с неговите хомосексуалисти, йоги, лесбийки, либерали, както и безкраен брой вероизповедания. Но също така трябва да се разбират и центробежните сили, които тресат българската църква и нейното дълбоко скептично паство (разбирай стадо).


Под патрахилите на висшия български клир доскоро прозираха пагоните на десарски полковници, чийто морал и благоверие съвсем не пасваха с очакванията на хората. Българската православна църква днес издиша като спукан плондир и, както всеки слуга, по стара традиция се опитва да търси опора в себеподобните си по веро-гангстеризъм руснаци.


Наградите, които тези хора си раздават, показват как и кой получава рублите. Страхът от настъпването на един нов свят за тях е огромен, понеже те не знаят как да се справят с него.


Засега обаче гражданската съпротива на тази зле прикрита мафия в България не е достатъчна, а само двама представители на властта, като външния министър и президента, ги прави уязвими.


Един шанс в тяхна защита би било твърдото отношение и опора от страна на премиера Бойко Борисов. Знаейки този човек с неговата политическа нерешителност обаче, (да оставим настрана миналия му багаж) такъв шанс би бил много малък. Напротив, както и с правосъдния си министър той е способен да не положи никакви усилия да го защити, особено щом се отнася до Русия или до цялата втора власт на ДС.


Такъв човек е способен да преглътне безропотно дори и злобния, назидателен и надменен тон на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова срещу България. Щом чу думите й (защо ли не сме изненадани?) българския премиер побърза да «опраска»  комисията за разследване на влиянието на Русия и Турция в България.


Ако един от тия дни усетите, че Бойко Борисов  критикува външния си министър, бъдете сигурни, че той е белязан за отстраняване.


В този момент новосформираното гражданско движение в защита на републиката срещу гадостите на комунистическата олигархия получава шанс за своята първа изява, ако не с натиск върху неспособността на премиера да администрира държавата, то поне по какъвто и да е начин в защита на външния министър.


Един шанс републиканците да не изглеждат решителни само на думи.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional