Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

КОЙ лъже в прокуратурата: Оригинални документи, лични данни и описи за КТБ в боклука на следствието (Част 1)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.protestnamreja.bg

 

 

Въпреки опитите на главния прокурор Цацаров да неглижира проблема с изхвърлените документи от столичното следствие, истината започва да излиза. От имейла, по който получихме първите снимки на спасените документи, получихме и първите сканирани части от тях.

Това са само едрите парчета от намерените документи, като изпращачът, който предпочита да не бъде назоваван, ни информира, че се работи и по сглобяването на тези, унищожени с шредер. Така скоро ще стане ясно какво е било унищожавано през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов, че в следствието има “шпиц команди”, които работят по дела с политическо значение под ръководството на главния прокурор. Дни след това бТВ показа препълнен контейнер с изхвърлени документи – резултат от “извънредна работа” през уикенда.

Измежду изпратените документи и части от тях има такива с оригинални подписи на няколко следователи, като се четат имената на Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им.

В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото КТБ, за което Цацаров отрече да е изхвърляна, каквато и да е документация.

Любопитен документ е разпечатка от обявен конкурс за атестация на прокурори и следователи с ръчно нанесени бройки до всяка позиция.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional