Свободата днес и тук 04 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Заговорът на анцуг-илюминатите

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
НИКОЛАЙ СТАЙКОВ, http://kafene.net

 


Алчност и мърлящина доведоха до унищожаването на един от тютюневите складове в ПловдивАко бях любител на теории на конспирациите, щях да напиша, че има световен заговор срещу всякакво културно европейско наследство на територията ни, с тайното финансиране на производителите на бяла алуминиева дограма, на ондулинови покриви от 9.99 лева квадратния метър и тези на неизсъхнал чамов материал, който се пука след една зима.

Само че няма такова нещо - има алчност, мърлящина и тъпотия на хора, които ходят по Европа само за да си правят селфита за фейсбук.

Такива, които не знаят, че всеки може да си купи стъкло и бетон, но история и дух не се купува. И много, много евтини чиновници, които за двеста лева накуп биха продали и камъните от бащината си къща. В пловдивския случай нулата е една повече, но само толкова.

Всички любители на итонгови крепости, механджийски антични руини и комиксови статуи от бронз мълчат за започналото напълно позволено унищожаване на тютюневите складове в Пловдив - уникална индустриална архитектура, вдъхновение за романите на Димитър Талев и място на първата организирана стачка срещу режима през 1953 г.

Ако сте минавали покрай тях и сте се заглеждали, ако сте усещали пропитата миризма на тютюн в тях и ако сте усещали историята да говори от тяхната фасада, знаете за какво говоря.

Всъщност, може и да има заговор на анцуг-илюминати с тази цел. Сбирките им навярно са в необарокови хотели с китайски пластмасови мебели, избрани от жената на собственика, а капаците на тоалетните чинии не могат да стоят изправени, защото някой е забравил онези два важни два пръста разстояние.

Успех на всички пловдивчани, които излизат да защитят останалото на ул.Одрин. Вие сте от Пловдив, тези с багерите са от Филибарци.

Коментарът на Николай Стайков е от профила му във фейсбук.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional