Свободата днес и тук 28 Май 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Партия "14 юни" ще маха модела #КОЙ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://frognews.bg

 

 

Снимка: Topnovini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние не искаме да забраним Пеевски, а модела #КОЙ, а Пеевски е само една малка част от него. Правим партията "14 юни", защото мина много време от оставката на кабинета "Орешарски", в което политиците можеха да направят ясна промяна. Това заяви един от учредителите на най-новата политическа партия "14 юни", чието създаване беше обявено официално днес от Александър Стоянов.


В инициативния комитет за създаването на формацията участват лица, познати от протестите от 14 юни 2014 година, когато Делян Пеевски беше избран за шеф на ДАНС.

Петима са официалните учредители: Александър Стоянов, Ясен Атанасов, Владимир Руменов, Николай Христов и Кристиан Василев.

"На 14 юни 2013 се събудих и съм буден до днес. Датата е символ на пробуждането на гражданското общество, което иска да се бори със задкулисието", каза още Александър Стоянов. Той допълни, че в момента целият държавен апарат работи в интерес на статуквото. Това била и една от причините за създаването на партия, която да е на обществото.

"444 дни ходихме по площадите и смятахме, че сме дали силен урок на политиците. Те обаче не ни чуха и нищо не направиха", каза още Стоянов.

Николай Христов, който е адвокат, добави, че хората от протестите са чакали близо две години "политическата класа да си вземе бележка", за това и не са основали партията по-рано. "Чакахме и имахме надежди, че ще се появят едни бели и чисти хора, които да оправят политиката. Те не дойдоха и ние решихме, че ще бъдем тези чисти хора", каза Христов.

Учредителите посочиха още, че ще се борят за "справедливост, обоснованост и демократичност на всяка законодателна промяна и всяка реформа". Ще търсят "дългосрочност, всеобхватност, последователност и предвидимост на провежданите политики".

Други цели на новата партията са "постигане на прозрачност, добросъвестност и реално носена отговорност във всяка една държавническа дейност".

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional