Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Хайде да се преброим

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

Събират се дребни стъпки като потоци в река. Може пък и да се получи добър прилив.  Отдавна го чакаме. Но само с чакане не става. Годо го доказа. Също и неволята от приказката. След измамата - уж промяна от 1989, на която се хванахме като шарани, през годините продължихме да кълвем на подбраната стръв, която ни пускаха.

Напразно сме кълвали, се оказа. Рибарите отпреди „прехода” и сега са едни и същи. Забавляват се за наша сметка. Съществува възможност, обаче,  забавлението да започне да приключва. Защото нервност личи.

Какво имам предвид. Примерно - да се създаде мрежа по задължително хоризонтален принцип. Мрежа от съмишленици, които са непоносими към днешния държавен продукт – самодоволен и недосегаем.  Опоненти на този продукт са „Протестна мрежа”, част от Реформаторския блок – в лицето на ДСБ, „Манифест за Републиката” и Партия „14-ти юни”, която не мога да се въздържа да не приветствам.
 
Искам да узная занапред от тях дали ще се координират, защото демонстрират сходни цели.  Дано общите усилия  потекат в общ поток. Дано да няма дребнавости, защото залогът е висок. Той е собственото ни благоденствие, което евентуално ще осигурят съвместните им и наши усилия, без държавата да ни бие по пръстите.

Т.е. – тези формации имат за цел да превърнат държавата в съюзник и служител на гражданите, да я върнат в сферата на интересите, на която тя по принцип принадлежи, а не да остане в плен на тези, от които сега е завладяна.

Призивът за всички споменати е като зов на тръба. Защото няма накъде повече да се отстъпва.  Който иска България да върви напред, е нелогично повече да я обвързва в изискване за руско-съветско и православно съзаклятие срещу „враждебния” останал свят. Той така и така се развива без, уви изричното руско-съветско-православно одобрение. А това дали не подсказва, че последното не е задължително и дори излишно.

На този фон е крайно странно, че изпращаме в Русия разни делегации, за да ги наградят дали в български интерес.

Хайде да се преброим. Вие на чия страна сте
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional