Свободата днес и тук 09 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Новата партия "14 юни": Снемаме доверието си от ДСБ. Окончателно.

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Протестиращи срещу Пеевски напомнят, че който жертва свобода за сигурност, не заслужава и двете

Снимка Веселин Боришев

Клуб Z

Новата партия „14 юни“, родена от активисти от протестите срещу кабинета „Орешарски“ и избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, разпрати отворено писмо до медиите, в което остро критикува решението на ДСБ да остане в рамките на Реформаторския блок. То бе взето на Национално събрание на партията в неделя.

ПОСЛЕДНО И ОЧАКВАНО - ДСБ ОСТАВА В РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК

"Преглътнахме историческия компромис, който скоро се сгромоляса под тежестта на последвалото историческо предателство", напомнят гражданските активисти. След вчерашното решение обаче реакцията на много десни избиратели била на крайно разочарование и окончателно снемане на доверието от ДСБ, пише в позицията на #14 юни.

На 9 март част беше обявено създаването на партия „14 юни“. Тогава тя беше представена от петима мъже – освен Ясен Атанасов и Александър Стоянов, до тях застанаха предприемачът от Ню Йорк Кристиян Василев, художникът Владо Руменов и адвокатът Николай Христов.

Вижте пълния текст на позицията на #14 юни:

От момента на съставяне на тази управляваща коалиция, ние, гражданските среди, които виждахме в ДСБ малък остров на надеждата, че реформи в държавата все пак може и да се случат,  приехме негласно  да бъдем по-малко критични и по-толерантни към Радан Кънев, за да дадем шанс на промяната. Преглътнахме историческия компромис, който скоро се сгромоляса под тежестта на последвалото историческо предателство. Трудно, но все пак приехме и колебливото еднолично и едва след това партийно заставане в опозиция на ДСБ и неговия лидер.

Днес обаче Радан Кънев избра стабилността на Бойко Борисов пред политическата отговорност и реши да остане във „вътрешна опозиция”, за да реформира реформаторите. Или нещо такова. Трудно може да се дефинира точният смисъл на шизофренната позиция да останеш в уродливата управляваща коалиция като опозиция. Още по-трудно е да се повярва на искреността на аргумента, че това се прави с цел реформиране на Блока. Господин Кънев, този филм вече го изгледахте и видяхте края му, а сега искате втори дубъл и очаквате да ви повярваме? 

Логично, реакцията на много десни избиратели беше на крайно разочарование и окончателно снемане на доверието от ДСБ.

Ние, от 14 юни, за жалост също разбрахме, че последният останал в парламента политически субект, с който беше теоретично възможно да водим диалог, премина разделителната линия, която не желаем да прекрачим. Защото властта за нас не е самоцел. Ние не се готвим за власт, готвим се за работа.
Както е казал Бенджамин Фраклин: „Който жертва свобода за сигурност, не заслужава нито едно от двете”.

Протестиращи срещу #Кой създават партия „14 юни“


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional