Свободата днес и тук 04 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Гоцетата - последните пазители на комунизма, или защо преходът катастрофира в празнотата на битието

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Панайот Ляков, http://www.faktor.bg

 
 
 
 
 

 

Те са роби на комунизма, колекционери на артефакти, севернокорейски ударни отряди


Гоцетата са тайна секта, програмирана да продължи борбата до окончателната победа на фалиралия комунизъм. Скрити са зад псевдоним, защото са работили под прикритие, зад укритие, във закритие. За кого, срещу какво, за колко – днес никой не знае.

Гоцетата са големи путинисти – пътуват към светлото бъдеще, напоследък озарило съветска Русия и северна Корея (в Куба американският империализъм го затъмни). Израснали в социализма – най-елитната световна школа за професионални измамници,  Гоцетата са ненадминати в бомбастичните лъжи, манипулациите, фалшивите митове, като използват и съвременни оръжия за хибридна война - медийни тролове, официални дезинформации, хакери и др. Отначало лъжеха, че са за пазара и непрекъснато го саботираха. После заблуждаваха, че ще правят реформи и могат да управляват – но владеят само ограбването на държавата, както се оказа. След това – че са за присъединяване към Европейската демокрация, а другаруваха с комунистически диктатори и ги възхваляваха. Не спряха с лъжата, че ще защитават човешките права (яростно бранят правата и всичко останало, принадлежащо на, под егидата на, под патронажа на, под крилото на, под … на Гоцетата).

Най-голямата измама 

е, че са национално отговорни – воюват единствено за интересите на … своите червени другари и на тайните си шефове.

Гоцетата са дребнави и несъразмерно амбициозни. Винаги с маска на загриженост, скриваща коварството на секретната им самоличност. Двойният живот ги е лишил от естественост. Понякога се налага да се усмихват и тогава в измъчените им гримаси лъсва духовна празнота – Сердце болит! Няма го СССР, КГБ-то, ДС-то, соц – а - най-свидните им неща. Какво им остана - някой и друг милион и старите контрабандни канали. Затова Гоцетата останаха като идеологическа подпора на Столетницата, но дори и в прелъстената и изоставена БСП ги наричат организация на Абсолютно Бездарни Въздухари - АБВ.

Начело на АБВ-то е главното Гоце, което по мащабната си празнота, удря всички в земята. Така замота своето славно историческо минало, всички се побъркаха – бил сътрудник, но не бил секретен, не знаел, че бил, бил, но не знаел, не бил сътрудник , но знаел, имал псевдоним, но не го знаел, нямал псевдоним, защото го забравил, и накрая истината „ГОЦЕ”, макар и оскубана, излезе наяве. Преди да стане секретен, Гоце-то е бил научен сътрудник. После директор, партиен зам.-председател и председател, депутат, сменил е партии, за да просперира. Кабинетен човек с номенклатурна биография – как да не стане първи началник в резервата България, където масовото издигане на безлични Гоцета е причинило остър лидерски дефицит.

Под негово ръководство Гоцетата като роботи сглобяват останките от социализма, опитвайки се 

да възкресят недоносчето

Първо ремонтират фактите: за огромния външен дълг, за отдавна фалиралите ТКЗС-та, за физически и морално остарялата соцпромишленост, която никога не е била конкурентноспособна, за тоталния дефицит на всякакви стоки, на жилища, на елементарни услуги, да не говорим за съвременни комуникации и някакви права. Вместо тях се пръкват легенди за щастливата мизерия в номенклатурната република (казваше Човекът от Правец& „Построили сме две Българии” – една за нас, там горе, другата за народа, там долу). Затова роботите ремонтират и старите муцуни, придавайки им демократичен лик. С тежки операции се опитват да преобразят дъртите агенти на КГБ и ДС в нови апостоли. В закъснели родолюбци, които цял живот са сривали националните интереси в служба на чужди държави. Сега станаха по свети от полковниците в СС (Светия Синод или Секретните Служби, то е все едно).

В резервата почитат колекционерството

Гоцетата боготворят комунистическите артефакти - косъм от брадата на Дядото, примката на Трайчо Костов, тестето карти на Тошо Айляка (нелегалното име на Т.Живков), червената петолъчка от Бузлуджа, скелети на социалистическите „мастодонти” , както и паметници на славните си терористи, убили с атентат през 1925 г. около 300 мръсни „фашисти” и на главорезите, избили след сакралния 9-ти септември 1944 г. около 100 пъти повече „народни врагове”. Гоце-то е най-страстният колекционер в държавата – събира марки, маргинали, архари, клакьори, демагози и патриотари. Сбира и ченгесари – сътрудниците му, бивши и настоящи, са все с псевдоними: Чавдар, Асенов, Тарасов, Андрей, Боил, Попов, Толя, Валентин, Сердика, Дипломат, Тонич, Петев, Сава и т.н.. Отбор юнаци, работили на отговорни постове у нас и в чужбина.

Гоцетата спазват соцтрадициите и обичат да се награждават – Гоце-то раздаваше медали за живо и умряло. На любимите му башкомунисти - активни борци против фашизма и капитализма и бойци от „тихия фронт”, на номенклатурни поети, на бизнесдругари, на медийни агитатори, на партийни арендатори, на пишманартисти и плеяда червени имитатори. Сега делото му продължават псевдоучени Гоцета, укрили се в университети и институти. Те кичат с медали и почетни знаци елитни агенти и заслужили другари, които цял живот са служили на идейните си господари.

Но любимото занимание на Гоцетата е да сформират ударни севернокорейски отряди, които упражняват системен терор чрез медиите и своите публични говорители. Търсят отмъщение, разплата и безотказно изстрелват целия мръсен арсенал на борческо-доносническата комунистическа школовка. Ако някой засегне тайните мрежи, „мръсните” пари, криминалните връзки или, недай си Боже, руските интереси, армията Гоцета подема яростна атака. Особена раздразнителност кремълската „пета колона” проявява (направо полудява), когато се критикува големият „шлем” на Гоце-то (АЕЦ плюс двата газопровода) и политици, икономисти и журналисти го характеризират като голям „член” за България. Платените им наемници организират показни саморазправи по образец на най-рафинираните соцтрадиции - лъжи , смрад и кал до дупка - в допълнение уволняват и пребиват журналисти. Медиите гърмят в прослава на гоцетата – колко са умни, прозорливи, честни, работливи, почитани у нас и сред почти неостаналите братски народи. И как защитават националните интереси (е, руските, както се подразбира).

От речите и изказванията на гоцетата вее

скудоумие, банална демагогия и … некомпетентност

Няма начин да не изтърсят някоя щуротия, ако перефразираме двамата акрани „Гоце” и „Сава”: „Любовта към България минава през Русия.” Експертите ги критикуват за „малоумните" идеи, защото не разбират, че резерватът е зона за социална фантастика. Гоцетата са луди по система, която дава бюджетни пари, но на когото трябва, преразпределя, разделя, наказва, когото са нарочили, но и бая остава за отмъкване. Всички Гоцета обичат бизнеса, щом е на държавна сметка. Но най-сериозната аванта „тече” по газопроводите и те, винаги на бойна нога, ще я защитават до последен дъх, по-точно - до кубичен метър.

Какво им остава? Чалга, далавери, бъркотия – любимата им „хранителна” среда, в нея се чувстват като в комуна. Лъжите им още минават и ги упояват, но в Гоцетата няма нищо истинско. Само непоносима празнота! 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional