Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Първанов безпомощно лае по алфа президента, който презрително го подминава с мълчание

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Моите читатели не могат да се оплачат от липса на критично проследяване на публичното и задкулисното поведение на лицето  („лицето на отношенията с Русия”  по Светлана Шаренкова) Георги Първанов.

 

Ако ми се признае правото на разследващ ( въпросното лице) журналист, нека ми е позволено да споделя едно интересно наблюдение върху този „опитомител на вълк”, претендиращ да е първи по рода си дресьор на вълци в света. http://www.mediapool.bg/parvanov-se-samoreklamira-kato-opitomitel-na-valk-news177898.html

 

Твърдя, че „опитомителят на вълци” всъщност се родее с онези лаещи по автомобилите песове, за които градската среда е нещо необичайно и дразнещо. Ще се обоснова.

 

На форум “Президентски избори 2016″ във Велико Търново Първанов за пореден път  се озъбил вчера на президента  Росен Плевнелиев.

 

„Неговото отсъствие от решаването на важни въпроси, неговото поведение, което също има елементи на провокация, на поставяне на напрежение в отношенията ни със съседни и по-далечни държави. Това са неща, върху които трябва да има нетърпимост в обществото”, казало лицето ( на отношенията с Русия) Първанов.

 

Цитатът не блести с мисъл, заслужаваща да бъде запомнена или просто цитирана тук. Обаче случаят е интересен от гледна точка на системния лай на Първанов по Плевнелиев. Ясно е, че путинофилският бяс на Първанов е причината за това джафкане. Но не това е причината за тази моя реплика.

 

Не искам да се меся в президентските взаимоотношения и да взимам страната на презрително мълчащия срещу джавкането на Първанов действащ президент Плевнелиев, който би могъл да се защити и сам, ако пожелае.  Обаче не желае. Точно това все повече прави за смях Първанов. По-голямо унижение за лаещия от пренебрежението на преминаващия автомобил, не може да се измисли.

 

Критикувал съм Плевнелиев остро за това, че не разобличи своя предшественик. Давам си сметка, че това не е лесно в компанията на Борисов, чийто съзаклятник е Първанов. На път съм обаче да призная, че игнорирането на лаещия е по-силната позиция за изразяване на презрение, отколкото ако му подвикнеш „чиба”

 

Някой може ли да цитира поне един случай, когато Плевнелиев е джавкал по адрес на Първанов ( макар да е в далеч по-силната позиция на алфа президент спрямо лаещия си предшественик) ?

 

Някой води ли статистика за кой път лицето ( на отношенията с Русия) Първанов ръмжи срещу своя наследник на държавния връх?

 

Някой може ли да каже що за сила и стил излъчва лаенето на Първанов?

 

Някой има ли съмнение кой в тази връзка лае безпомощно, докато керванът си върви и дори не му обръща внимание?

 

Злобарите лепнаха кучешки прякор на президента Плевнелиев след като направи грешката да сподели някакво човешко откровение в едно интервю. Надушат ли вибрациите на някаква проява на слабост, лаещите по автомобилите  се скъсват да лаят. Обаче глутницата солидарно мълчи пред факта, че лаещият всъщност е Първанов, при това лаят му прилича на скимтенето на пале, което е пренебрегнато от алфа президента.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional