Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Жириновски е новият Александър Невски- руски светец в борбата срещу западните християни с помощта на азиатски главорези

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Заместник-председателят на руската държавна Дума Владимир Жириновский обобщи радостта на руските власти от терористичните нападения в Брюксел с пожелание европейците да пукнат. Вкупом.

https://www.rbc.ua/styler/zhizn/zhirinovskiy-teraktah-evrope-pust-podyhayut-1458715866.htmlь

 

Възторга си от терористичната вълна Жириновски обясни в телевизионно предаване с това, че тя е изгодна на Русия и прогнозира пожелателно Европа да потъне в кръв по този повод.

 

Самият факт, че политик на такъв висок пост може да бъде толериран в руската управленска система, предпоставя невъзможността някой да махне с ръка и да каже, че той „така си говори” и че не е представителен за онова, което си мислят наистина в Кремъл. Напротив, мислят си го и Жириновски не им го спести, казвайки в същото предаване, че знае това. Само малко им било неудобно да го кажат.

 

Всъщност вече го каза в по-лицемерна форма Алексей Пушков, председател на външната комисия в законодателния орган на страната. Още докато белгийците брояха труповете и ранените той направи връзка между позицията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг срещу руската агресивност и тероризма срещу самата Европа. Като резоньор на тази агресивност се изяви отново и Мария Захарова, натоварена да каже от името на външното ведомство на Русия в часовете на потрес от атентатите, че те били резултат от двойните стандарти на Запада.

 

Премиерът Медведев не остави съмнение, че Москва най-малкото се опитва да се възползва от нещастието на съседите с предложение за сътрудничество срещу сваляне на санкциите срещу Русия ( интересно, друга песен пееха в началото в Кремъл- бълха щяла да ги ухапе от тези санкции, перчеха се те ).

 

Само лично Путин, който е отвързал от синджира своите лаещи хрътки, си остави отворена врата с изказани съболезнования без канибалски намеци и зле прикрито задоволство. В тази постановка той играе божественото начало, отворено за преговори, ако го помолят за такива. Само че тази поза може да измами само желаещите да бъдат мамени и примитивите, които привиждат в злорадството благороден порив за сътрудничество.

 

Състезанието на подражанието в този дух у нас не закъсня. Бившият ни премиер и шеф на БСП Станишев се обади от Брюксел с препоръка за сътрудничество с Москва. Само така сме можели да се преборим с тероризма. Поизостаналият този път от модната линия Георги Първанов днес влезе в крак с нея и призова в българския телевизионен ефир да взимаме пример от Путин в борбата с тероризма.

 

Партията, към която Костадин Чакъров, посмъртният говорител на диктатора Живков, призова комунистите в България да се присъединят, напълно прегърна указанията на московските си покровители.

 

В преразказ на „аргументите” на Жириновски пригодени като за българска публика, т.е. без руския шовинистичен акцент ( малко изненадващо, да не би в „Атака” да се сърдят на Кремъл, че позволи на Сидеров да се признае пред съда за хулиган?), можете да прочетете днес антиевропейската тирада на един видните бабаити с депутатски имунитет ( в кадрите от скандала около клекшопа в София същият дефилираше с яке, декорирано с голямо надпис на гърба „РОССИЯ”). Тиражирана е от „агенция” ПИК като „скандално разкритие – първо в ПИК”. http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BD-news507027.html

 

 

Във връзка с това предлагам всеки логично мислещ човек да се замисли: това война на шепа терористи срещу най-богатия съюз от държави в света ли е или е война на най-голямата по територия държава, ползваща терористите ( за косвеното им използване няма нужда от доказателства, те са факт, както е видно от горните примери), която по данни от миналата година по БВП на глава от населението е под нивото на Габон и Ботствана, поради което не дивно, а направо дивашки завижда на омразните европейци?

 

Дали в преклонението глави пред мнимото величие на териториалния гигант може да се по(на)мести фактът, че бившите съветски колонии в Европа постигнаха развитие в рамките на своето европейско интегриране съвкупен БВП, по-голям от този на своята някогашна владетелка Русия?

 

Омразата срещу Европа и всичко европейско е чисто руски вековен шовинистичен феномен. Дори етнически, религиозно, органичиски чуждото за Европа турско тяло драпа за присъединяване към европейския успех. Само Русия, горда с позора да бъде най-богатата на природни държава в света, но кретаща на опашката на народите по жизнен стандарт, стои с неандарталска тояга на прага и с кръвясал от завистлива омраза поглед ръмжи в духа на Иван Грозни и Жириновски : „да пукнете , дано”.

 

Апропо, понеже Александър Невски е канонизиран от руската църква заради заслугите му във войните през 13 век със западните християни с подкрепата на азиатската Златна орда, на която е бил васал, няма да е чудно и Жириновски да бъде обявен за светец за подобни заслуги с подкрепата на ислямистките главорези, чиито действия той обявява за полезни.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional