Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ВСЕКИ ГЛАВСЕК НА МВР - ДОСТОЕН ЗА ПРЕМИЕР

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Любен ЛАЧАНСКИ

Има един страхотно стрестнат човечец, който вместо да иде на психолог, врачка или ветеринар, се опитва да ходи сбъркано и пред камерите на СМИ. Да говори и да обяснява разни неща.

Самият той, обаче не знае точно какво обяснява и дали тези “неща”дето му е казано да ги каже и ги каканиже, имат значение за друго освен за увеличаване на трудовия му стаж. Но той се препъва в думичките си, кокори се и даже се усмихва принудено облизвайки сухи устни.

Съдба.Българска съдба…Нерадостна.

И ако комюникетата му бяха от личностно-частен характер, водещ на женско предаване да вземе и да го направи някой прозорлив продуцент. Но той се бъзика с психическото състояние и здраве на остатъчната българска национална самотност.

Тоест, иска всички да заприличаме на него.

Да си говорим, без сами да разбираме какво си казваме, пак сами.

Като че ли излизаме от събрание на ПП ГЕРБ.

Сложно замислили поглед, но за това пък сантиментално и патриотично тъпо.

Този човек е Главсек на МВР. Има си и име. Костов се казва.

Не, не е оня Костов, дето е виновен за всичко в България.

Този Костов е друг. Нему трябва да благодарим, че той в чиновническото си шинелно усърдие сам не се е взривил още около АЕЦ-Козлодуй, ако рече и там да направи  някое показно учение срещу тероризма. Да речем…

Самото понятие:”Учение срещу тероризма” /или както там са го изкристализирали министерскитe ПР-мъдреци/ вече буди съмнение в интелектуалните качества на правоимащите да го организират чиновници.

Ами, просто защото това не е нито рожден ден на Азис, нито циганска сватба, нито протест на преброители на гугутки, та да можеш с ръце в джобовете да обереш пиенето, дрогата, мангизите и да закачиш на “трамвая” в РПУ, някоя и друга разгневена провинциална кучелюбка или гутутко сметкаджийка.

При така зададената Правителствена тема, онези мили момчета от ДАЕШ, хич не им пука какви са заплатите на пожарникарите у нас, какво пие Главния секретар на МВР-БГ и дали Бойко Борисов привременен премиер на територията, приема за честни разпасването на техните самоубийствени колани. Те те гушват и хвръквате той, ти, ченгето и половин НДК. Заедно с българските жени-писателки, които се борят в момента именно против нерегламентирания сексуален тероризъм, само за ЧНГ и защо да е само в Кьолн.

 

Те и ние в България такива въпроси си задаваме. Костов пелтечно се труди да ни отговаря, а ония си дърпат тирантите и братите и летим към Аллах заедно с прочутата ни политкоректност, българска, маджарска или нидерландска.Взети заедно…

За да може пак Генсeк Костов да ни предупререди, че следващото “учение” щяло да е по зрелищно и повече да ни “изненада”.

 Не бе Главсек, със Главсек… Не нас, а убийците и разрушителите трябва да изненадва подобно тъпоумно действие.

И после с какво може да ни изненада. С взимане на граждани под нерегламентиран арест, с неадекватни действия на БЧК и ППО или с охранителна полицияq тръгнала да гони ДАЕШ.

Това никъде го няма в света. Муниципална полиция да се бори с тероризма. Е, може би само в Монголия, Китай или Русия, но и Пекин сигурно е по-добре защитенq отколкото фонтаните пред НДК-София.

И що НДК?

Щото е в центъра на града, не трябва да се обяснява дълго адреса на новоизлюпените ченгета “защитници на Родината”, а и не трябва да се хаби много гориво, с което може да се обслужи кортежът на някой олигарх-боклукчия или проспериращ футболен барон? И щото там се събирал народ. Ами какво и е на Автогарата или на Женския пазар. Та и гарата в Подуене. Ами Банско. Ами “Слънчака”…

По курортите, зимни и летни, можеш да взривяваш на корем каквито си гяури неверници поискаш. Но на тези въпроси Главсекът на МВР-Костов не отговаря. Усмихва се. И началниците му го разбират, че той не разбира. И му прощават. Щото и те нищо не разбират. Абе, той прост и те прости, все ще се разберат до края на общия ни каталясал живот.

На тях сигурно ще вземе да отговори Ангелкова, също друг профанизиран титан на мисълта и словото. Но тя пък в туризма. Ти да я видиш само, и на фотографии умее да позира. А и тя е печена от фотографиите и ще извика може би някой пенсиониран Терминатор да ни пази.Или негов приятел. Може да ги назначи с догвор за управление. Щото те пари там си имат мръсните капиталисти. Човещина нямат, като у нас. Пък и стига само нашата полиция ни е пазила в съдружие с Веско певеца с тия жалки заплати и хонорари. И...хотел “Плиска” даже не е застрашен, а ще го даваме само на объркани нерегламентирани влюбени двойки. Майтап да става.

Но на МВР-Министерството на Вътрешнопартийната Реклама, това още не му е дошло още на акъл. Пък и защо му е. Нали там е бил и ще пребъде друг гениален Генсек: Бойко Борисов, който погледнете само каква кариера направи оттогава. Представяте ли си този сбърканичкия Костов, какво го чака. А и нас, респективно.

Ако сме живи, разбира се, след бляскавите акции на “професионалистите” от Службите.

А комуто е скучно да брои само белгийските джихадисти, нека да преброи нашите т.н. служби за сигурност. Колко са, как се изхранват и с какво се занимават. И то по време на планетарна криза.

И няма да ви е никак нелепо усещането, че по телевизорите ни дават акъл на нас, мирните жители как да се държим, само и единствено отдавна мухлясали и забравени и от съпругите им бивши полицейски бонзи от далечното минало, като Арлин Антонов, Бриго Аспарухов и Тодор Бояджиев.

Нищо не се знае, може и Антон Югов или Никола Гешев да се обадят от отвъдното с бляскави идеи. Нали няма леви, няма десни. Важното е да се запази животът и здравето на нацията.

 Прочее терористичния акт през 1925 година в храма “Св. Неделя”- в София е показателен по кои учебници се обучават и днешните наследници на Троцки,Че Гевара и Карлос/Илич/ Чакала.Последния нежен и сантиментален приятел на незабравимия Иван Славков и на “Булгартабак”.Защо ли така се повтарят нелепиците в историята ни? Кой знае?

Дали това Главсекът Костов го знае. Едва ли?     


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional