Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пред Мордор

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com


Преди известно време „The Telegraph” писа, че САЩ ще разследват Москва за тайно финансиране на партии в Европа. Е, то вече не е тайно след откровенията на руския депутат Жириновски, който определи тероризма в Брюксел като изгоден за Русия. Защото ще предизвика ненавист у европейците към бежанците – потенциални терористи. Защото ще ги накара да гласуват за крайно десните националистични партии, които Москва спонсорира, и са й пряко подчинени. Нещо ново? Някой да е изненадан?

Така наречената Велика октомврийска социалистическа революция на болшевиките през 1917 /ВОСР/ постави началото за жътва на рекордни количества зло. Все повече и повече. Две години по-късно - през 1919 Ленин създава третия интернационал - коминтерна. Неговата цел е да разпространява комунистическата революция навсякъде по света – изобретателно и подмолно. Част от тази цел беше атентатът през април 1925 в софийската „Света Неделя”.

Защо да се съмняваме, че предшествениците на г-н Жириновски и тогава не са изпитали тържество от касапницата. Защото той каза: „Русия не е Европа. Сега терористичните атаки стават там и ще продължават. И това на нас ни е изгодно! Да пукнат, да загиват!”

Русия се срива и върви към банкрут, но пак й се привиждат световни революции и катаклизми за нормалния свят, на който тя е органически чужда. Именно затова тя няма друг изход, освен да форсира агресията срещу него с надеждата той да се срине преди нея. Днешна Русия, която всъщност никога не е била друга – освен деструктивна и мракобесна, претендираща за вечна благодарност от завладените от нея „освободени”, вече играе „ва банк”, защото друг изход няма. Неин коз е нерешителността, наивността или направо глупостта на днешните европейски лидери, както и липсата им на синхрон.

Днес Русия тържествува върху пепелищата в сърцето на Европа. Тържеството й е на всички нива – от коментарите в интернет – направо „хвърчат ушанки” от радост – по израза на роден форумец, до изстъпленията на споменатия по-горе депутат. Да си припомним думите му, че ако „терористичните атаки продължат, тези политици, които директно се подчиняват на Москва, ще имат шанс да победят на изборите.” Само това трябва да е гаранция, че атаките ще продължат.

Опиянението на съвременния Мордор от раните на чуждата му цивилизация издава безпогрешно неговия синхрон с причинителите на тези рани. Нали той отиде в Сирия да се разправи уж с Ислямска държава, но май това беше повод просто да громи опозицията на своето протеже в Сирия.

Ако беше нанесъл такава вреда на ИД, защо тогава нейният пореден удар не беше върху Москва, а сред сърцето на Европа.

Когато писах, че е възможно Третата световна война вече да е започнала, имах предвид следното. И в началото на Втората СССР започна да действа под ветрило и под заслон на нацистката агресия към изток. За да не се афишира като инициатор. После тръгна на запад да „освобождава” и „забрави” да се върне в пределите си. Атавистичната болка от загубата на гарантираните сателити, ужасът от евентуална премиера на украинския Майдан пред стените на Кремъл трябваше да намерят отдушник. Той се намери в посоката на Великата отечествена – леко на запад и върху Крим. Засега.

Да не се залъгваме – вече почти ни обещаха, че ще има още терор и още загинали хора. Днес ролята на ветрило вместо Хитлер изпълнява Ислямска държава. Тя е днешният „ледоразбивач” /по израза на Виктор Суворов/ на цивилизация и смисъл, зад който с хитра и отмъстителна улъIбка приближава патентният „освободител”, а българските му измекяри потриват ръчички за няколко рубли повече.

Какво й остава на България. Да се надява новият американски президент да не се казва Доналд Тръмп. Това във външен план. Във вътрешен – понеже днешното дередже е решителна реформаторска констипация и от него няма повече какво да очакваме, надеждата е в не толкова здравите, мускулести и „правилни” сили, които да се обединят и „нагло” да замайданстват като през юни 2013. Защото Мордор е все още сред нас, а е готов и за трети път да ни „освободи”.

Ако допуснем това да се случи, „освобождението” този път може да се окаже окончателно и безвъзвратно – без кръгли маси, преговори и али-бали за някаква си демокрация, които се оказаха пълна мъгла и пивка боза.

Жалко ще е пред Lafca-та на Мордор да си поръчваме боза за 6 стотинки.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional