Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Александър Йорданов: Присъда в Хага - шок в Русия

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

 

Московските комсомолци явно не знаят, че убиването на хора е престъпление включително и при гражданска война

Бившият председател на парламента и бивш посланик в Полша и Македония Александър Йорданов коментира присъдата на Радован Караджич във Фейсбука си. "Международният трибунал по бивша Югославия осъди бившия лидер на босненските сърби Радован Караджич на 40 години затвор. Той бе признат за виновен по 10 от 11-те точки на обвинението, в това число и по най-тежката – клането в Сребреница", припомни Йорданов.

Каквото търсил – намерил, се казва в такива случаи. Любопитни обаче са коментарите в руската преса. Небезизвестният "Московски комсомолец" без да иска се "изпуска" и подсказва с едно "изтървано изречение", че новината е доста тревожна за Кремъл. Изречението е наглед най-обикновено. Ето го: "Друг е въпросът, че в гражданската война на етническа основа виновници обикновено няма, защото виновници са всички." Московските комсомолци явно не знаят, че убиването на хора е престъпление включително и при "гражданска война". Затова и продължават: "Трибуналът ясно поддържа антисръбска позиция, което поставя под съмнение безпристрастността му и повече прилича на политически инструмент за оправдание на действията на НАТО." Това са думи на някой си Павел Канда – научен сътрудник към института по европеистика на Руската академия на науките. Тоя Канда има много здраве от мен. Присъдата срещу Караджич и очакването за още по-тежка присъда срещу другия сръбски убиец и престъпник Радко Младич, отеква в Кремъл като камбана, която говори: следващите сте вие! Защото опитът на руската пропаганда да представи агресията срещу Украйна като "гражданска война на етническа основа" няма да мине пред Хага. Присъдата срещу президентът Караджич доказва това. Кой ли "президент" ще го последва?", пита лаконично Йорданов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional